Митнически инспектори заловиха над 4400 литра нелегална ракия при масови

...
Митнически инспектори заловиха над 4400 литра нелегална ракия при масови
Коментари Харесай

Мащабна акция! Инспектори масово задигат казани и тонове ракия в цялата страна

Митнически инспектори заловиха над 4400 литра незаконна ракия при всеобщи хайки по казаните в цялата страна. Внезапните инспекции са почнали още от средата на септември в регистрирани обекти за филтрация.

Само тази седмица бяха хванати 1370 литра в две легални спиртоварни в община Поморие, близо 600 литра в Монтанско, а 6 стопани от селски обекти в Русенско и Търговищко получиха актове за разнообразни нарушавания на Закона за акцизите и данъчните хранилища, оповестява „Труд“.

В началото на октомври шефът на митниците Георги Костов съобщи пред парламентарната комисия за наблюдаване на приходните организации и битка със сивата стопанска система и контрабандата, че тече акция за засилени инспекции на профилираните дребни обекти за дестилиране (СМОД). Тогава той изясни, че разбор на бранша демонстрира, че през последните 12 месеца над 60% от стопаните на регистрирани казани заявяват занижени стойности на акциза или че не реализират активност, подавайки “нулеви ” акцизни заявления.

По думите му били набелязани рискови обекти за варене на ракия, в които ще се правят периодически инспекции през целия деен сезон, който продължава съвсем до Коледа. На тавана на къща и в прилежащи постройки до единия от легалните казани в Поморие бургаските митничари разкрили 154 бутилки и 44 пластмасови туби, в това число и 120-литров бидон с незнайна огнена течност. Инспектори от Митница Лом разкриха два незаконни казана в Монтанско и иззеха 657 литра незаконен алкохол.

Единият обект в град Вършец работел и в него са открити 407 л ракия, 90 литра от които, сварени преди малко. Количествата са конфискувани, дружно с казана. Другата спиртоварна не работела, само че пък стопанинът й имал 250 л ракия без документи. На него му взели единствено алкохола.
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР