Митничарите удариха със солени актове двете бензиностанции на Николай Езекиев

...
Митничарите удариха със солени актове двете бензиностанции на Николай Езекиев
Коментари Харесай

Митничари удариха със солени актове бензиностанциите на Николай Езекиев във Враца

Митничарите удариха със солени актове двете бензиностанции на Николай Езекиев във Враца, научи организация BulNews. Наказателното разпореждане е издадено от началника на митница Лом на 28 май тази година и е за нарушаване на Закона за акцизите и данъчните хранилища. Наложената глобата на „ Феникс Петролеум “ е в размер на 26 855.52 лв., като стоките, предмет на нарушаването, са отнети в интерес на страната. Освен това сдружението е било лишено от право да упражнява комерсиална активност за период от четири месеца в два търговски обекта - на улица „ Шипка” №6 и на бул. ”Мито Орозов” №63.
Езекиев обжалвал наложеното наказателно разпореждане във врачанския областен съд, като го определил като безпричинно и незаконосъобразно, само че магистратите отрязали мераците му и удостоверили наказателното разпореждане.
От документите по делото излиза наяве, че на 31 юли предходната година в митницата в Лом бил получен сигнал, че с еднакъв акцизен данъчен документ, публикуван от „ СЕЙТ” ЕООД и адресат „ БСБ ОЙЛ” ЕООД за доставка на дизелово гориво, са продавани горива в разнообразни бензиностанции в страната. Така митническите чиновници създали инспекция на двете бензиностанции. При инспекция на наличните количества горива се оказало, че в двата обекта на Езекиев има акцизна стока „ тежко масло” – газьол, с общо количество – 20 786 литра, съдържащ биодизел с тегловно наличие на сяра по-малко от 0,001%, за което според закона се дължи данък, за което му е формиран акт за определяне на административно нарушаване. В хода на делото Езекиев не показал поисканите подробни данъчни документи, показващи заплатен данък за наличното гориво. Езекиев показал единствено извинителен копие на документ за начислен данък. На него в графите „ Количество”, „ Дата на получаване” и „ Потвърждение за приемане на мястото на доставка” не било маркирано нищо.
Решението на магистратите от районния съд във Враца може да се апелира пред Административния съд във Враца.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР