Митничарите на Митнически пункт Лесово заловиха 230 грама златни бижута

...
Митничарите на Митнически пункт Лесово заловиха 230 грама златни бижута
Коментари Харесай

Задържаха голямо количество златни и сребърни накити на МП Лесово

Митничарите на Митнически пункт " Лесово " заловиха 230 грама златни бижута и 118 грама сребърни украшения, които са били пренасяни контрабандно.

На 14 юли, петък, на трасето " Входящи леки коли и рейсове " на Министерство на правосъдието " Лесово " е пристигал лек автомобил с българска регистрация. В автомобила пътували трима български граждани- мъж и две дами.

В зоната за митнически надзор тримата българи декларирали, че не придвижват артикули, валута или валутни полезности, подлежащи на обявление. Въпреки това чиновниците на Групово дело " Гранична полиция " подават искане за щателна инспекция на транспортното средство и пасажерите.

В хода на митническата инспекция и персоналния обзор на двете дами се оказва, че в сутиена и дамската чанта на една от дамите са открити 3 пакета съдържащи общо 34 бижутерски произведения от злато и сребро - гривни, пръстени, огърлици. В дамската чанта на втората жена са откри още 2 пакета с 9 солидни бижутерски произведения от благородни метали.

Задържаните бижута са недекларирани и са с общо тегло от 230 грама.

Срещу двете български гражданки с букви, които са с адресни регистрации в град Сливен, са формирани актове за открити административни нарушавания по Закона за митниците и Валутния закон.

Иззетите произведения от благородни метали подлежат на лишаване в интерес на страната.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР