Митничари заловиха украински тираджия, пренасял голямо количество таблетки с псевдоефедрин

...
Митничари заловиха украински тираджия, пренасял голямо количество таблетки с псевдоефедрин
Коментари Харесай

Заловиха украински тираджия, пренасял таблетки с псевдоефедрин на Калотина“

Митничари заловиха украински камионджия, пренасял огромно количество таблетки с псевдоефедрин от Сърбия в България , заяви Агенция " Митници ".

На 7 юли митничари спрели тира за инспекция на Министерство на правосъдието " Калотина ". При инспекция, митничарите открили, че на разнообразни места в микробуса са укрити 23 пакета , съдържащи голям брой таблетки с интензивно вещество псевдоефедрин.

В обособен чувал е намерено огромно количество блистери, съдържащи по 10 таблетки със същото вещество . Въпросният съставен елемент - псевдоефедрин, е прекурсор за произвеждане на метамфетамин. По случая е формирано досъдебно произвеждане под надзора на Софийска окръжна прокуратура.

Водачът е бил арестуван за период до 24 часа и е притеглен като обвинен за осъщественото от него закононарушение . Предстои наблюдаващият прокурор да постанови задържането му за период до 72 часа.

Софийска окръжна прокуратура е изготвила и искане за установяване на мярка за неотклонение " задържане под стража " по отношение на чужденеца, което следва да бъде прегледано от съда.

Софийска окръжна прокуратура води следствие по случая.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР