Митничари заловиха 51 кг хероин в тайник на автобус на

...
Митничари заловиха 51 кг хероин в тайник на автобус на
Коментари Харесай

Заловиха 51 кг хероин в тайник на автобус на ГКПП Лесово“

Митничари заловиха 51 кг хероин в тайник на рейс на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Лесово ". При инспекция на влизащ автомобил в страната с турска регистрация е отклонен за пролъчване с рентген, при което митническите чиновници забелязали необикновена компактност под крайните седалки на рейса.

При инспекция митническите чиновници откриват, че на това място в пода на транспортното средство е построен тайник с две обособени гнезда, цялостни с пакети, увити в зелено тиксо . При полеви наркотест е открито, че пакетите съдържат бежово прахообразно вещество, което реагира на хероин.

Открити са общо 100 пакета с общо тегло към 51 кг. Автобусът е пътувал по постоянната линия Истамбул - Силистра, а тайникът е направен извънредно професионално. Проверката е осъществена на 28 февруари.
 Оставиха в ареста дъщерята на цар Киро, хваната с 2 кг хероин
Оставиха в ареста дъщерята на цар Киро, хваната с 2 кг хероин

Грозят я до 15 години затвор

Стойността на открития хероин е сред 4 и 6 милиона лв. . По предварителни данни честотата му е висока, само че следва да бъде осъществена експертиза на наркотичното вещество. Автобусът е конфискуван.

Шофьорът - 45-годишен турски жител. който е и притежател на транспортното средство. Той е арестуван за 72 часа . Предстои да му бъде импортирано искане за непрекъсната мярка за неотклонение задържане под стража. Повдигнато му е обвиняване за контрабанда на наркотично вещество. Това закононарушение планува наказване отнемане от независимост от 10 до 15 години и санкция от 100 000 до 200 000 лв..
 Задържаха майка и наследник за хероин в пловдивския квартал
Задържаха майка и наследник за хероин в пловдивския квартал " Столипиново "

В дома им са открити 84 дози хероин, приготвени за улична търговия

Предвид това, че наркотичното вещество е в изключително огромни размери се чака действието да бъде преквалифицирано, което е по-тежката подготовка и наказването може да стнае от 15-20 години отнемане от независимост и санкция от 200 000 до 300 000 лв..
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР