Митничари задържаха 690 кутии /13 800 къса/ контрабандни цигари на

...
Митничари задържаха 690 кутии /13 800 къса/ контрабандни цигари на
Коментари Харесай

Митничари задържаха контрабандни цигари на Лесово


Митничари задържаха 690 кутии /13 800 къса/ контрабандни цигари на Граничен контролно-пропусквателен пункт Лесово при две обособени инспекции, оповестиха от Агенция "Митници ".

500 кутии /10 000 къса/ от цигарите без български акцизен бандерол са открити във фабрични кухини под седалките на рейс с българска регистрация, пренасящ пасажери. Автобусът е дошъл на митническия пункт на през вчерашния ден в 00.20 часа от Турция. Шофьорът и всички пасажери в рейса са декларирали, че не придвижват артикули, валута или валутни полезности за обявление.

При последвалата митническа инспекция митническите чиновници откриват във фабрични кухини под седалките в предната част в пътническия салон на рейса общо 500 кутии цигари с марка "Karelia Slims ", без акцизен бандерол.

Един от пасажерите в рейса, български жител, е признал, че цигарите са негови. Срещу нарушителя е формиран акт по Закона за митниците.

Други 190 кутии /3800 къса/ контрабандни цигари са открити същия ден в шофьорската кабина на камион, ръководен от турски жител. Камионът с влекач е дошъл на Митнически пункт Лесово през вчерашния ден на трасе "Входящи товарни коли " и е превозвал артикули от Турция за страна от Европейски Съюз през България. След оформяне на документите на товара, товарният автомобил е селектиран за инспекция от екип на митническа мобилна група. При осъществената митническа инспекция в шофьорската кабина митническите чиновници откриват зад тапицерията в задната част на кабината недекларирани общо 190 кутии цигари с търговски марки "L&M ", "Karelia Ome ", "EVE ", "Muratti ". Срещу водача на камиона - турски жител, е формиран акт за нарушаване на Закона за митниците.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР