Митничари задържаха 3079 текстилни изделия, парфюми и спортни обувки при

...
Митничари задържаха 3079 текстилни изделия, парфюми и спортни обувки при
Коментари Харесай

Митничари иззеха над 3000 дрехи, парфюми и маратонки при 5 проверки

Митничари задържаха 3079 текстилни произведения, парфюми и спортни обувки при пет обособени инспекции през последните дни в регионите на Дунав мост - Русе и Дунав мост - Видин, оповестяват от Агенция " Митници ".

Голяма част от конфискуваните артикули са с обозначения на световноизвестни търговски марки. За част от стоките не са показани документи за закупуването или въвеждането им на територията на България и надлежно Европейски Съюз.

При един от случаите, 379 парфюма и 210 чифта спортни обувки са открити в багаж на пасажер при инспекция в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост - Русе на напускащ страната рейс, който е пътувал от Турция за Румъния.

Стоките е пренасял турчин, който не е показал документи за закупуването им или митнически документи за въвеждането им на територията на България, надлежно на територията на Европейски Съюз. Срещу него е формиран акт.

При друга инспекция в региона на Дунав мост - Русе, в рейс пътуващ също за Румъния, са открити 27 чанти, придружавани от стюарда. Те съдържали общо 308 текстилни произведения, 249 чифта спортни обувки и 213 парфюми, за които не са показани документи.

При последваща инспекция също в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост- Русе са открити в багажното поделение на напускащ страната лек автомобил с българска регистрация 49 чифта спортни обувки с лого на световноизвестни марки като " ADIDAS ", " NIKE ", " PUMA ".

Други 76 чифта спортни обувки с лого на " NIKE " и " ADIDAS " и 38 спортни панталони са открити в туристически чанти на двама пасажери в рейсове от Турция за Румъния, също в региона на Дунав мост - Русе. Срещу нарушителите са формирани актове за откритите административни нарушавания.

При различен случай, на напускащ страната камион с българска регистрация в региона на Дунав мост - Видин са конфискувани 1322 текстилни произведения и 235 парфюма с лого на световноизвестни марки , измежду които " Versace ", " Givenchy ", " Gucci ", " Armani ", " Lancome " и други, обгърнати с черно фолио.

Те са открити в една от пратките, разказана като палет с обувки за Италия. " Марковите " артикули са арестувани за нарушени права върху интелектуалната благосъстоятелност. Уведомени са правопритежателите на съответните търговски марки.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР