Митничари задържаха 240 опаковки контрабандни ветеринарни лекарства на МП Малко

...
Митничари задържаха 240 опаковки контрабандни ветеринарни лекарства на МП Малко
Коментари Харесай

Задържа 240 кутии с контрабандни лекарства за птици на МП Малко Търново

Митничари задържаха 240 опаковки контрабандни ветеринарни медикаменти на Министерство на правосъдието Малко Търново , оповестяват от Агенция " Митници ".

Недекларираните лекарствени средства са открити при инспекция на влизащ в страната от Турция микробус, ръководен от българин.

Шофьорът и всички петима пасажери в микробуса са декларирали, че не внасят нищо за обявление , само че при последвалата инспекция, митничарите откриват сред багажа на пасажерите четири кашона, съдържащи общо 240 фабрични опаковки с три разнообразни типа лекарствени препарати за ветеринаринарномедицинска приложимост. Върху всички опаковки има обозначения, че са предопределени за лекуване на птици.

Установено е, че лекарствените препарати са благосъстоятелност на водача на микробуса. Срещу него е формиран акт.

Това е трети случай на арестувани контрабандни лекарствени средства на Министерство на правосъдието Малко Търново през последните дни.

Други 13 опаковки с инжекционни системи - химикалки с хормон на растежа " Genotropin " са открити в багажа на влизащи в страната двама пасажери през месец октомври.

В първия случай, 7 опаковки " Genotropin " са били укрити в найлонова торба, сложена вътре в кутия с прахуляк за пране в багажа на турски жител, пътуващ с рейс.

Други 6 опаковки " Genotropin " са открити на дъното на чанта с хранителни артикули на полски жител , пътуващ с лек автомобил.

Контрабандните лекарствени средства са конфискувани. Срещу нарушителите са формирани актове.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР