Митничари са задържали малко над 12 килограма сребърни накити на

...
Митничари са задържали малко над 12 килограма сребърни накити на
Коментари Харесай

Задържаха 12 кг сребърни бижута на ГКПП Капитан Андреево

Митничари са задържали малко над 12 кг сребърни украшения на Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево, оповестяват Агенция " Митници ". Бижутата са открити при инспекция на автомобил. Стойността им се прави оценка на 75 000 лв..

На 26.03.2022 година на граничния пункт Капитан Андреево пристигал влекач с полуремарке с турска регистрация. Превозното средство карало стока от Турция за Белгия. По метода " разбор на риска " транспортното средство е определено за щателна митническа инспекция.

В шофьорската кабина митническите чиновници открити 18 транспарантни полиетиленови пакета, съдържащи произведения от бял и жълт метал . Според направената от вещото лице експертиза накитите с общо тегло 12583 грама са от сребро на стойност 75 498 лв.. Освен бижутата митничарите разкрили и 240 кутии цигари без български акцизен бандерол.

Контрабандно пренасяните сребърни украшения и цигари са конфискувани. По случая е формирано досъдебно произвеждане. Работата по случая продължава под надзора на Окръжна прокуратура-Хасково.

Спрямо лидера на транспортното средство е взета мярка за неотклонение " Гаранция " в размер на 5000 лв., както и " Забрана за овакантяване рамките на Република България ".

От началото на годината досега митническите чиновници на Министерство на правосъдието Капитан Андреево са задържали 44 кг недекларирани златни и сребърни украшения на стойност над 3 030 000 лв., оповестиха от Агенция " Митници ".
 6 кг златни украшения задържаха митнически чиновници на
6 кг златни украшения задържаха митнически чиновници на " Капитан Андреево "

Тяхната стойност се прави оценка на 691 958 лева
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР