Митничари откриха украинска валута за близо 1 млн. лева в

...
Митничари откриха украинска валута за близо 1 млн. лева в
Коментари Харесай

Митничари откриха украинска валута за близо 1 млн. лева при Русе

Митничари откриха украинска валута за близо 1 млн. лв. в рейс, спрян за инспекция на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Дунав мост " при Русе. Това оповестиха от митницата. 

Автобусът, който пътувал от Турция за Украйна, бил спрян за инспекция на граничния пункт в края на предишния месец. При огледа митничарите разкрили в допълнение построена кутия, която се намирала сред задните оси и пътеката в пътническия салон. От тайника били извадени 10 пакета, обгърнати в черен найлон и кафяво тиксо.

В тях имало общо 20 000 000 украински гривни, чиято левова равноценност е 984 604 лв.. Турският водач на рейса обяснил, че пакетите са му дадени от чужд човек, с цел да ги придвижи до Украйна, като той самичък ги е сложил в рейса. 

По случая се води следствие под надзора на Районната прокуратура в Русе.



От митницата осведомят още, че при различен случай в края на предишния месец, само че в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Дунав мост " при Видин, в камион с турска регистрация са открити 200 000 недекларирани датски крони. Левовата равноценност на валутата е 52 590 лв.. Парите били скрити в аптечката в кабината на камиона, който пътувал от Западна Европа за Турция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР