Митничари хванаха 14,685 кг. хероин в кола с българска регистрация

...
Митничари хванаха 14,685 кг. хероин в кола с българска регистрация
Коментари Харесай

Митничари хванаха 14,7 кг. хероин на Дунав мост-Видин |

Митничари хванаха 14,685 кг. хероин в кола с българска регистрация на Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост - Видин.

Случаят е от 9 януари, когато за инспекция бил спрян ситроен на път от България към Германия. Шофьорът оповестил, че не транспортира неразрешени от закона артикули.

Но при инспекция в пода на автомобила са открити специфични тайници. Достъп до тях имало посредством два отвора под предните седалки. След демонтажа им в дясната структура под хавлиена забрадка и ароматизатори, покрити с керемида, са били откри 29 пакета, обгърнати с бежово тиксо.

Съдържащото се в тях прахообразно вещество е реагирало позитивно на хероин при осъществен полеви наркотест. 

При спомагателен оглед е било открито, че от външната страна тайниците са облицовани с оловна обвивка, с цел да се затрудни рентгенова инспекция.

Образувано е досъдебно произвеждане. Като обвинен е притеглен 46-годишният И.П. С разпореждане на прокурор в Окръжна прокуратура – Видин той е арестуван за 72 часа.

Извършеното от него действие съставлява тежко съзнателно закононарушение с висока степен на социална заплаха, за което законът планува наказване „ отнемане от независимост “ от 10 до 15 година и санкция в размер от 100 000 лева до 200 000 лева.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР