Митко Ценов и Иво Балабанов (Атлет - Мездра) покриха международния

...
Митко Ценов и Иво Балабанов (Атлет - Мездра) покриха международния
Коментари Харесай

Митко Ценов и Иво Балабанов покриха норматива на 3000 м в зала за Евро 2019

Митко Ценов и Иво Балабанов (Атлет - Мездра) покриха интернационалния норматив на 3000 м в зала на Европейската федерация по лека aтлeтика (EAA) - 8:05.00 мин., за присъединяване на 35-ия европейски шампионат, който ще се организира при започване на месец март в Глазгоу, Шотландия. Добрата вест заяви техният треньор Йоло Николов.

Митко Ценов направи това в събота на Балканиада за мъже и дами в Истанбул, Турция, където стана балкански първенец на 3000 м в зала с персонално достижение през сезона (SB) - 8:01.20 мин. Резултат, който е с 3.80 секунди под стандарта на EAA в тази дисциплинираност за присъединяване на Евро 2019.

На другия ден норматива на 3000 м в зала за Европейския шампионат в Глазгоу покри и Иво Балабанов. Той финишира пети в бягането на 3 км на интернационалния шампионат в Истанбул от сериите EA Indoor Permit. Роденият в Благоевград спортист пробяга дистанцията за 8:01.24 мин. Това е негово персонално достижение в тази дисциплинираност и затрупан норматив за Евро 2019. Пръв приключи сърбинът Елзан Бибич със 7:55.14 мин.

Тази сряда, 20 февруари, Митко Ценов и Иво Балабанов ще вземат присъединяване в четвъртото издание на интернационалния шампионат Serbian Open Indoor Meeting Belgrade 2019, който ще се организира в сръбската столица Белград. Двамата ще започват в дисциплината 1500 м.

Мирослав Гетов, medianews.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР