Митко Полихронов, който досега беше зам.-председател на общинския съвет в

...
Митко Полихронов, който досега беше зам.-председател на общинския съвет в
Коментари Харесай

Митко Полихронов зае мястото на Делян Добрев в парламента

Митко Полихронов, който до момента беше зам.-председател на общинския съвет в Хасково, постави клетва като народен представител от ГЕРБ. Той влиза в Народното събрание на мястото на подалия оставка Делян Добрев.

Две седмици от най-голямата партия бяха с един депутат по-малко, тъй като един по един идващите четирима след Добрев отказваха да станат депутати. В Народното събрание не пожелаха да влязат някогашният зам.-областен шеф на Хасково Валентин Ангелов, актуалният зам.-министър на енергетиката Жечо Станков, държавният Ангел Кунчев и шефът на Националния исторически музей (НИМ) Бони Петрунова.

Така се стигнало до петия след Добрев, който по време на изборите през 2017 година е бил на 10-то място в листата - Митко Полихронов.

Добрев напусна Народното събрание от втория опит. Той подаде оставка при започване на април поради " Апартаментгейт " и тя беше призната от болшинството. Причината беше обява на " Биволъ ", от която се схваща, че доближени до него са купили жилища в София на ниски цени. Това бяха същите хора, които преди две години той назова " дрийм отбор " и поради които подаде първата оставка, която се трансформира в казус - Народното събрание първо я отхвърли, а след това той я отдръпна.

След това Конституционния съд (КС) разгласи за противоконституционен отхвърли на Народното събрание да одобри оставката, която към този момент беше оттеглена. Така две години по-късно нямаше по какъв начин решението му да напусне Народното събрание нямаше по какъв начин да не бъде признато.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР