Митко и Лили от Вълчан дол ще гостуват в президентската

...
Митко и Лили от Вълчан дол ще гостуват в президентската
Коментари Харесай

Първата дама с невероятен жест към Митко и Лили от Вълчан дол

Митко и Лили от Вълчан дол ще гостуват в президентската резиденция „ Бояна “. Лично първата дама е пристигнала в селото в края на работната седмица, с цел да вземе децата със себе си да гостуват в столицата. В селото описват, че преди седмица Десислава Радева пристигнала тайно, като през вчерашния ден, с цел да предложения Лили и Митко да посетя столицата, оповестява " Дарик ".

След като децата прели поканата, пътуването им към този момент е факт. Те с наслада очаквали първата дама. В София за тях са планували забавна стратегия, а Митко най-сетне ще може да сбъдне една от фантазиите си-да види Парламента, описват радостно хората от Вълчан дол.
Тежката орис на двете деца, за които медиите описаха, трогна хиляди българи. Семейството живее от години при тежки условия, а в къщата им даже нямаше прокарана вода. Баща им Ангел е болен и от година е на легло, със счупена става. Майката има психологични проблеми. По-голямата част от семейството децата въртяха сами. Баткото приключи 6-ти, а Лили - 4-ти клас. Те нямат интернет, фейсбук и мобилни телефони, даже не са ходили на повече от 50 км. от родното си село.


Историята на Митко и Лили докосна хиляди положителни сърца и доста хора помогнаха на фамилията, с цел да може то да живее обикновено. Благодарение на донори, бащата Ангел Хайтови към този момент е с нова става на крайници и към този момент е на рехабилитация. Това върна усмивките на лицата на децата. Пак с дарения е ремонтиран покрива на къщата, изработен е водоем и семейството към този момент има вода. Децата имат компютър, тв приемник, ледник, пералня и доста нови придобивки, с помощта на помощта на хората. Много хора подариха облекла, храни и парични средства за децата.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР