Митинги, протести и шествия - и разрешени, и не, се

...
Митинги, протести и шествия - и разрешени, и не, се
Коментари Харесай

Ще предизвикат ли московските протести буря от народен гняв в Русия

Митинги, митинги и шествия - и позволени, и не, се чакат през околните почивни дни в Москва, написа " Комерсант " под заглавие " Фестивал на протестната активност ".

За този и идващия уикенд в съветската столица са планувани няколко протестни прояви. Кметството към този момент не е разрешило всички, нито на местата, поискани от опозиционерите. На московски градски депутати е отказана поръчка за митинг и шествие в събота " в поддръжка на политзатворниците ".

Под въпрос е и планувана за неделя акция в поддръжка на три тийнейжърки, жертви на домашно принуждение, умъртвили тормозилия ги татко.

До момента е позволен единствено протест на комунистите под наслов " За почтени и чисти избори " във връзка вота за нов московски парламент през септември.

След седмица кметството предлага митингите и шествията да се изнесат от столичния център - четири поръчки са върнати с рекомендация да се стачкува в далечен регион. Либертарианската партия е получила позволение за протест на бул. " Сахаров ", само че към този момент не привиква последователите си, тъй като кметството ѝ отхвърля да организира и шествие в центъра на Москва, показва вестникът.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР