Митингът стана ясно, че е доста разнороден. Конкретните три оставки

...
Митингът стана ясно, че е доста разнороден. Конкретните три оставки
Коментари Харесай

Червен депутат пита Гешев сляп ли е, визирайки как Пеевски стана най-големият дарител в държавата

Митингът стана ясно, че е много хетерогенен. Конкретните три оставки са отговор на обвинявания, че надали не ГЕРБ е обвързван по някакъв метод с Движение за права и свободи и че тези трима министри са тази връзка. Това съобщи някогашният кмет на Пловдив и в този момент народен представител от ГЕРБ Спас Гърневски, който през 90-те години беше де факто част от Съюз на демократичните сили.
" Това е следващият опит за избавяне посредством бушони. Проблемът на господин Борисов е, че маха тримата министри, които са връзка с Делян Пеевски. Щом ГЕРБ маха за подстрекателство трима министри, че са свързани с Пеевски, най-голямата връзка е самият той – за какво не се махне ", отвърна депутатът от Българска социалистическа партия Стоян Мирчев пред Нова телевизия.
Според Гърневски обаче, в този момент имало прелом, който тръгнал от " опит за пълзящ прелом ". Защо в този момент, добави той. А Мирчев опонира, че Гърневски очевидно не схваща – митингът е против мафията, а " лицето на мафията е Бойко Методиев Борисов ". Според Мирчев, ръководството на страната на Борисов е като това, което е практикувал, до момента в който е бил част от уличната конюнктура в края на XX век. " Хората не желаят към този момент горене на бушони – желаят незабавна оставка на Борисов и Гешев. Тези три оставки на тримата министри – опит за отпушване на напрежение, няма да сработят ", уверен е Мирчев.
Идете на митинга и кажете това за преврата на протестиращите да видите какво ще кажат те, обърна се Мирчев към Гърневски. Гърневски обаче счита, че прокуратурата работи, което аленият народен представител не одобри. " Да сте чули нещо по " Барселонагейт "? Прокуратурата нещо приказва ли за нощното шкафче с пачките от по 500 евро? За 700-те млн. лв. (от хазарта) – в този момент господин Горанов, откакто е отхвърлен от държавното управление, дали Гешев ще си разреши да влезе в жилището му, който не е негов, с качулките ”, настоя Мирчев.
" Г-н Гешев кьорав ли е ", продължи с неуместните въпроси Мирчев. Той е сигурен и, че Гешев прикрива Борисов и Пеевски, които дефинира за " мафия ".
Когато беше запитан не беше ли същото през 2013 година, Мирчев отвърна, че не било същото, тъй като Българска социалистическа партия публично е била в коалиция с Движение за права и свободи. „ Със сигурност сме отговорни, че сме го позволили ”, сподели той за случилото се по времето на Орешарски. Сега обаче, по думите му, Движение за права и свободи е в държавното управление посредством " Обединени патриоти ". Мирчев е сигурен, че в случай че Доган и Пеевски не престават да дърпат конците в политиката, страната ни ще загине.
" Личното мое мнение с Движение за права и свободи не би трябвало да се влиза в коалиция, изключително когато отпред на Движение за права и свободи са Пеевски и Доган ", съобщи Мирчев. А Гърневски напомни целувката на Сергей Станишев и Лютви Местан на " Орлов мост ". " Дайте малко за бъдещето – младежите на площада желаят за бъдещето да си приказват ", иронизира Мирчев. Според него, пътят е оставка на държавното управление и да се отива на избори. " В случая мисля, че мафията си къса опашката ", добави той за оставките на Горанов, Караниколов и Маринов.
" Имаме различни планове във всички политически сфери ", увери Мирчев, че Българска социалистическа партия може да поеме ръководството. Вашият дядо в Централен комитет на Българска комунистическа партия какво сподели на сутринта на 10 ноември, попита Гърневски.
Мирчев сподели и друго - в случай че минат новите ремонти в Закона за хазарта, това ще е сигурен знак по какъв начин оставките на Горанов, Маринов и Караниколов са единствено за отпушване на напрежението.
Още: " ГЕРБ разисква три разновидността за отдръпване на Бойко Борисов "

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР