Митинг шествие под надслов "Болните не са престъпници", организирано от

...
Митинг шествие под надслов "Болните не са престъпници", организирано от
Коментари Харесай

Протест на КТ "Подкрепа" против предложението за болничните СНИМКИ

Митинг шествие под надпис "Болните не са нарушители ", проведено от КТ "Подкрепа ", се организира сега в София.

Идеята на ръководещите първият ден от болничните да се поддържа от служащия стана причина за митинга на КТ "Подкрепа " по централните столични булеварди.


В момента те са се отправили към седалището на АИКБ. Към тях не се включиха сътрудниците им от КНСБ, защото съгласно тях отдръпването на предлагането обезсмисля митинга.


Работодателите от своя страна не престават да упорстват първите 3 дни от болничния да не се заплащат от тях. В същото време от КТ "Подкрепа " желаят работодателите да поемат най-малко първите 5 дни от болничните да се изплащат на 100% от трудовото заплащане.


"Причините са доста по-различни Те са в сбъркания здравен модел. Те са в работодателите, които карат служащите да излизат в болнични. Изключително сериозен проблем е сумираното пресмятане на работното време, което разболява хората първо и по-късно ги кара да търсят разновидности да си почиват ", сподели Димитър Манолов, президент на КТ "Подкрепа ".


"Болниците, спешна помощ дават ексклузивен труд и най-вече се заплаща до 1 лев. На места заплащат до 60-80 стотинки. Да спасяваш човешки живот за 60 стотинки на час мисля, че е повече от обидно ", съобщи Росица Палешникова.


Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР