Митичната кукла Барби вероятно е най-известната играчка в света. Тя

...
Митичната кукла Барби вероятно е най-известната играчка в света. Тя
Коментари Харесай

Най-скъпата кукла Барби, оценана на повече от 300 хиляди долара

Митичната кукла Барби евентуално е най-известната играчка в света. Тя се е трансформирала във ентусиазъм освен за милиони дребни девойки, само че и за редица дизайнери и даже основатели на филми. Неслучайно лятото на 2023 година е очебийно розово, защото всички сме запленени от екранния дует и Райън Гослинг, влезнали в облика на Барби и Кен в занимателната и дълго чакана продукция.
 Карол Спенсър - дизайнерката, която трансформира куклата Барби в фешън икона
Дизайнерката, която направи куклата Барби фешън икона

Да посветиш целия си живот

И по този начин куклата Барби е нещо доста повече от играчка за дребни деца. Тя е част от благотворителни дела и даже е в помощ на. А от дълго време има и чисто колекционерска стойност - и по тази причина основателите ѝ се стремят непрекъснато да творят неповторими модели, някои от които доближават невероятни стойности.

Най-скъпата кукла Барби е продадена през 2010 година, оповестява Cosmopolitan. Тя е основана по специфичен мотив - благотворително събитие, обвързвано с проучване и лекуване на рака на гърдата.

Наречена е Стефани Кантури Барби на едноименния дизайнер на първокласни артикули и е оценена на 302 500 $, с което слага необикновен връх. Причината за високата цена е в колието, което куклата носи на врата си, направено от австралийски розови диаманти с изумрудена полировка и допълнени от бели диаманти.

Пусната за първи път на пазара през 1959 година от компанията Mattel, е неизменима част от рафтовете за играчки в магазините по света към този момент повече от 60 години. Тя е толкоз мечтан подарък, че през 1997 година продажбите ѝ надвишават един милиард и неслучайно е придобила статут на най-известна играчка в света.

29-сантиметровото парче пластмаса се е трансформирало през годините в към 40 видеоигри, музейна галерия, два телевизионни сериала, комикси, песни, а в този момент и в игрален филм.
 Барби, Barbie Fashionistas, Mattel и новите кукли без коса и с витилиго
Барби против предразсъдъците

9 телосложения, 35 тона на кожата и 94 разнообразни прически

Играчката е служила даже за ентусиазъм на някои от известните персони - почитана е от певици като Кейти Пери, Ники Минаж и Джанет Джаксън.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР