Митата, наложени в търговската война между Вашингтон и Пекин, засягат

...
Митата, наложени в търговската война между Вашингтон и Пекин, засягат
Коментари Харесай

Всяка трета компания в ЕС страда от търговската война между САЩ и Китай

Митата, наложени в комерсиалната война сред Вашингтон и Пекин, засягат една трета от европейските компании в Китай, сочи изследване на Търговската камара на Европейски Съюз в Китай. Над една трета от участниците в проучването показват, че взаимните мита на двете страни са им оказали негативно влияние.

Резултатите са "противоположни на упованията, че европейските компании биха се облагодетелствали " от митническите цени, се отбелязва в изследването, представено от ДПА. То е направено през януари и февруари, а от този момент комерсиалната война сред двете най-големи стопански системи в света ескалира.

Преговорите в едногодишния спор се провалиха този месец и Съединени американски щати подвигнаха митата от 10 на 25 % за китайски артикули на обща стойност 250 милиарда $. Китай отвърна с нарастване на цените върху американски импорт за 60 милиарда $.

Мнозинството интервюирани настояват, че не са наранени от митата, въведени от Съединени американски щати и Китай през 2018 година. Това демонстрира, че множеството европейски компании в Китай имат за цел по-скоро да обслужват вътрешния пазар, в сравнение с да изнасят артикули, заключава комерсиалната камара. Под 5 на 100 от участниците в проучването са дали отговор, че са имали изгода от митата.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР