Митът, че се слабее чрез гладуване, отдавна е развенчан. Физическата

...
Митът, че се слабее чрез гладуване, отдавна е развенчан. Физическата
Коментари Харесай

Храни, които горят мазнини

Митът, че се слабее посредством недояждане, от дълго време е развенчан. Физическата интензивност, съчетана с верни хранителни привички, е ключът към по този начин мечтаната фигура. А има някои храни, които са в действителност добър съдружник в битката с непотребните мазнини в тялото.

Зелено и потребно

Всички зеленолистни зеленчуци, отпред с къдравото зеле (кейл) , са зложелател на мазнините. Кейлът, в частност, потиска апетита и оказва помощ за извеждането на токсините от тялото. Съдържащите се в него и в другите зеленчуци от това семейство фибри контролират храносмилателната система.

А когато организмът ни е детоксикиран, желанието за нездравословни и сладки храни понижава. Добър избор са и броколите. В тях се съдържа фитонутриентът сулфорафан, който подтиква ензима, виновен за изгарянето на мастните кафези.

 Снимка 340764

Мултифункционално

Въпреки че самото то е много мазно, в действителност авокадото е заслужен герой против мазнините . То изключва хормоните, които дават отговор за складирането на мазнини, забързва метаболизма и пази клетките от свободни радикали.

 Как да нарежем авокадо за няколко секунди
Как да нарежем авокадо за няколко секунди

Нова джаджа улеснява процеса и предотвратява пострадванията

Супер резултат

Чията е една от суперхраните, придобила необятна известност в последните години. Освен че е хранителна със своите омега-3 мастни киселини, белтъчини и фибри, тя има свойството да подкрепя метаболизма .

Чията съдържа в себе си и хормона глюкагон, който е един от отговорниците за горенето на мазнини. Когато семената се наквасен и усилят размера си , те не просто засищат повече, само че и концентрацията на тази хормон се усилва. Така се получава резултат 2 в 1.

 Снимка 340769

Вкусно и потребно

Кокосовото мляко е една от другите възможности, в случай че имаме нетърпимост към лактоза. Но течността от черупката на екзотичното дърво има доста повече свойства и изгоди.

Маслото от кокос е потребно освен за кожата, само че и за организма. То съдържа триглицериди, които тялото избира да изгаря на момента, вместо да складира. Освен това, в случай че сменяем зехтина с кокосово масло , след няколко месеца мазнините в региона на корема ще бъдат доста по-малко.

Да се заложим на алено

Доматите са освен вкусни, само че и потребни. Вече са и налични целогодишно. Те контролират водния баланс в организма и метаболизма.

 Снимка 340770

Лютите червени чушки също са добър избор в битката с мазнините. Те забързват обмяната на веществата за идващите три часа след консумация и по този начин горим доста повече. Активното вещество в тях капсаицин е основните провинен за тези изгоди, написа Daily Star.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР