Митът, че българският главен прокурор е недосегаем, рухна. Това беше

...
Митът, че българският главен прокурор е недосегаем, рухна. Това беше
Коментари Харесай

Гешев: Рухна митът, че главният прокурор е недосегаем

" Митът, че българският основен прокурор е недостижим, рухна . Това беше ясно за всеки практикуващ правист в региона на наказателното право и развой ". Това съобщи основният прокурор Иван Гешев във връзка скорошното решение на Конституционния съд (КС).

Припомняме, на 23 юли 2020 година Конституционен съд реши, че основният прокурор не може да реализира контрол за правда и методическо управление върху активността на прокурорите, които водят евентуално следствие против него. Решението бе по запитване на държавното управление от края на предходната година.

Прокуратурата има две цели за 2020 година - битката с битовата престъпност и корупцията по високите етажи . " Ако единствено преди шест месеца някой бе споделил, че обвиненият Васил Божков ще се търси и ще се укрива в Дубай, това щеше да звучи като научна фантастика. Сега е ангажирана наказателна отговорност на олигарси, на заместник-министри, на кметове . Целта на прокуратурата е да покаже, че няма двойни стандарти ", сподели Иван Гешев.

За случая със с пирането на метрото от 20 юли 2020 година, за който са упрекнати трима, единият от които е някогашният народен представител Минчо Спасов , Гешев съобщи, че не може да приказваш за господство на закона и да не го спазваш.

" Правата на всеки български жител свършват там, където той стартира да нарушава правата на другите ", добави Иван Гешев.
 Иван Гешев дойде в Шумен за поредна спецакция Обновена
Иван Гешев дойде в Шумен за поредна спецакция

" Главният прокурор няма персонални врагове, почитаме всички институции ", съобщи Гешев
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР