Миталов. 24 часа: Данаил Кирилов до 7 дни с нови

...
Миталов. 24 часа: Данаил Кирилов до 7 дни с нови
Коментари Харесай

Омбудсманът поиска закриването на Софийския затвор; Гешев: Организаторите на Луковмарш са имали военизирана структура

Миталов.

" 24 часа ":

Данаил Кирилов до 7 дни с нови доказателства, с цел да бъде уволнен арбитър Миталов

Посоченият от Съединени американски щати като подкупен и нежелателен на тяхна територия арбитър Андон Миталов се върна на работа във вторник, а същия ден Съдийската гилдия на Висшия правосъден съвет даде период от 7 дни на правосъдния министър Данаил Кирилов да стимулира настояването си за уволнението му.

Кирилов внесе предложение Андон Миталов да напусне правосъдната система поради отговорно несъблюдение на служебните си отговорности. Кадровиците упорстват министърът да уточни номер на делото, водено от Миталов, в което има нарушавания на закона и по какъв начин е научил за тях. Най-скандалното решение на магистрата е да пусне в Русия обвинявания за шпионаж Николай Малинов, който отиде там, с цел да получи медал от Владимир Путин. Преди 4 месеца той позволи на ръководителя на " Русофили " на напусне страната за 5 дни без знанието на прокуратурата като способен орган в досъдебното произвеждане.

Затвори.

" Дума ":

Омбудсманът изиска закриването на Софийския затвор

Омбудсманът Диана Ковачева упорства да бъдат закрити Централният софийски затвор, затворническото общежитие в кв. " Кремиковци " и керамичната фабрика във Враца, където се трудят лишени от независимост. При представянето на годишния отчет за 2019 година на институцията тя се оплака, че битовите условия в пандиза са неприятни. Тъй като постройката на Софийския затвор не може да бъде ремонтирана, защото е монумент на културата, а останалите постройки не могат да бъдат приведени в сходство с европейските условия за отнемане от независимост, те трябвало да бъдат затворени. В Софийския затвор близо 2000 наказани излежават присъдите си, Ковачева моли да се подхващат незабавни ограничения за преместването им на ново място, само че не уточни къде да е то.

" В местата за изтърпяване на санкции има хлебарки, дървеници, проблем с хигиената, по този метод се нарушават съществени права на лишените от независимост. Там няма достъп на светлина и чист въздух ", заключи Ковачева.

Проверки има и в домовете за хора с деменция, добави Ковачева. Тя посочи, че те са свързани с бавния развой по деинституционализация, който би трябвало да завърши до 2035 година Според нея това е доста дълъг период при в действителност крещящо тежки условия, които се показват освен в претъпканост и неприятни битови условия, само че и във обстоятелството, че в тях има незадоволително добра грижа.

Луковмарш.

" Сега ":

Гешев: Организаторите на Луковмарш са имали военизирана конструкция

Организаторите на годишния Луковмарш са основали военизирана конструкция в несъгласие със закона. Това твърди прокуратурата в публично известие. Държавното обвиняване е поискало от съда и изтриване на Български народен съюз " Еделвайс " (БНС-Еделвайс). Националистите, на собствен ред, се оповестиха за жертви на политическа принуда.

Всичко това се е случило в хода на разпоредена от основния прокурор на Република България Иван Гешев инспекция за правомерност на активността на БНС " Еделвайс ".

Държавното обвиняване твърди, че активността и задачите на БНС " Еделвайс " се разграничават от заявените такива в устава.

Линейки.

" Монитор ":

Всяка 7-ма кола за спешна помощ негодна за пациенти

Всяка седма кола за спешна помощ в страната не става за пациенти поради прекалено навъртени километри и остаряла техника. 144 са старите коли, с които вместо пациенти се карат консумативи, кръвни проби и се употребяват за превоз на движимости, нужни за центровете и лечебните заведения, демонстрира изследване на " Монитор ".

780 са колите в незабавните центрове и отделения на лечебните заведения, с които се извозват заболели и се оказва първа помощ на потърпевши при произшествия, произшествия и повреди. От тях общо 432 са с навъртени сред 250 000 и 300 000 километра. Те са импортирани преди 2007 година, само че към момента са с положителни механически параметри, демонстрира информация на Министерството на здравеопазването.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР