Мита в размер от 10 % за стоки от Китай

...
Мита в размер от 10 % за стоки от Китай
Коментари Харесай

Влизат в сила новите взаимни мита на Китай и САЩ


Мита в размер от 10 % за артикули от Китай на стойност 200 милиарда $, за които президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп заяви преди седмица влизат в действие от през днешния ден.

От 1 януари цените ще се усилят до 25 %. Тръмп не изключва и трети стадий от митата – за артикули на стойност от към 267 милиарда $, в случай че Китай продължава да предприеме ответни ограничения.

Китай съобщи, че ще предприеме ограничения, съответстващи на въведените мита - от 10 % и 5 % върху импорт за 60 милиарда $.

Големите банки и вложителите към този момент реагираха на тези ограничения. От МВФ са безапелационни, че това опълчване сред Съединени американски щати и Китай ще нанесе вреди на стопанските системи и на двете страни. По неофициални данни, американските компании към този момент регистрират загуби. За китайската стопанска система вредите обаче може да са доста по-големи и митата може да костват скъпо.

Митата на Съединени американски щати против Китай в комбиниране със глобите против Русия и Иран, както и стягането на връзките с Турция, комплицираните взаимоотношения с петролният картел ОПЕК, сложните търговски договаряния с Европа, посредством политическо прилепяне, реакцията против разпоредбите на СТО – това са единствено част от събитията, които могат да доведат до смяна освен в интернационалните стопански, само че и финансови връзки. Русия, Китай, Иран и Турция започнаха самодейност за разплащане по търговски покупко-продажби в национални валути. На този декор ще напомним, че към този момент няма НАФТА. По-големият и изчерпателен коментар не е щастлив.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР