Мит ли е това, че устните с червено червило са

...
Мит ли е това, че устните с червено червило са
Коментари Харесай

Червилото не ни прави по-желани… но ни помага да печелим пари

Мит ли е това, че устните с алено червило са изключително сексапилни?

Това е нещо, което от десетилетия сме привикнали да си повтаряме. Жените с алено червило автоматизирано са възприемани като съблазнителки от другите дами. Е, в този момент се оказва, че на мъжете май им е все едно!

Проучване на Journal of Applied Social Psychology демонстрира, че за мощния пол начервените устни нямат нищо общо със сексапила.

Учените са провели опит, в който са взели участие и мъже, и дами. Целта е била да се изследва по какъв начин гримът въздейства на привлекателността в очите и на двата пола. Като цяло участниците са оценили дамите с грим като по-секси от тези, които не носели никакъв грим. По-силно подчертаните очи са възприети като по-привлекателни, само че главно от дамите.

Начервените устни, въпреки това, не са повлияли на визията за прелест нито на запитаните дами, нито на мъжете.

Червилото обаче може да ви помогне в кариерата

Според друго проучване, дамите с червило са възприемани като по-успешни. Те имат шанса да си договорят по-високи заплати. Мъжете също по този начин са по-склонни да оставят огромни бакшиши, в случай че сервитьорката е с червило.

Така че, девойки, не си правете труда да се червите за среща. Но пък си коства да го вършиме, преди да се появите в офиса! /missbloom.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР