Мит е, че спасителите по българското Черноморие получават заплати межди

...
Мит е, че спасителите по българското Черноморие получават заплати межди
Коментари Харесай

Илия Раев, БЧК: Спасители има, но бягат навън

Мит е, че спасителите по българското Черноморие получават заплати межди 1000 и 1500 лв.. Техните хонорари нормално са два пъти по-ниски и се движат сред 700 и 800 лв.. Това съобщи в ефира на Дарик Варна Илия Раев, ръководителят на локалната организация на БЧК, която всяка година образова 100 нови спасители и сертифицира към 600.

„ Не е правилно, че липсват фрагменти, а просто няма положителни хонорари и доста спасители отиват да работят в чужбина. В Гърция и Португалия те получават сред 1500 и 2000 евро ”, разяснява Раев.

Според него спасителите не би трябвало да бъдат ангажирани със странични действия като разнасяне на шезлонги и даже продажба на сладолед.

Председателят на БЧК-Варна се разгласи и срещу концепция да бъдат внасяни спасители от Украйна и Молдова, защото те ще обезценят още повече труда на българските си сътрудници.

По думите на Рае,в само в курорта „ Златни пясъци ” спасителите получават положителни заплати.

БЧК е единствената организация, която може да сертифицира спасители. Ако и други получат това право, качеството на образованието ще спадне, счита Илия Раев. Цената на курсовете са сред 300 и 350 лв. и са 3-4 пъти по-ниски от курсовете за шивачки и фризьорки. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР