Mit der MindApp AnalyzeMyDrives für die Umrichter Sinamics V20 und

...
Mit der MindApp AnalyzeMyDrives für die Umrichter Sinamics V20 und
Коментари Харесай

Siemens и Alibaba Cloud си партнират за развитието на индустриалния IoT

Mit der MindApp AnalyzeMyDrives für die Umrichter Sinamics V20 und V90, Sinamics G modular und kompakt und Sinamics S (bis 250 kW) können Maschinenbetreiber nun auch die Antriebskomponenten ihrer Maschinen überwachen. Die Applikation sammelt sämtliche Betriebsdaten und wertet diese aus.The Analyze MyDrives MindApp for the Sinamics V20 and V90 converters, Sinamics G modular and compact, and Sinamics S (up to 250 kW) allows machine operators to now also monitor the drive components of their machines. The app captures and analyzes all the relevant operating data.Siemens и Alibaba Cloud, компанията за облачни калкулации на китайския колос Alibaba Group, подписаха меморандум за съгласие, който планува да си партнират за поощряване на индустриалния Интернет на нещата (IoT) в Китай.
Двете компании ще се възползват взаимно от софтуерните и индустриалните си запаси, с цел да предложат неповторимо IoT решение , което да подкрепи развиването на Индустрия 4.0, модернизирането и трансформацията на производството в Китай, както и други начинания в областта на индустриалния Интернет. Джо Кезер, президент и основен изпълнителен шеф на Siemens AG, и Саймън Ху, старши вицепрезидент на Alibaba Group и президент на Alibaba Cloud, подписаха меморандума за съгласие в Берлин в наличието на немския канцлер Ангела Меркел и на китайския министър председател Ли Къцян по време на формалното му посещаване в Германия.

„ Продължаваме да развиваме нашата световна индустриална цифрова мрежа , като си партнираме с Alibaba Cloud. Това съглашение е основно за въвеждането на технологиите на Индустрия 4.0 в Китай като международна мощ в производството. Нашите клиенти ще могат да отключат капацитета на индустриалния Интернет на нещата с MindSphere към този момент и на водещата китайска облачна платформа „, сподели Джо Кезер. „Днес в допълнение укрепваме световната ни лидерска позиция в автоматизацията и дигитализацията на индустриалния свят“.
„Днешното партньорство е решителна стъпка към задачата на Alibaba Cloud да даде опция за цифрова промяна по целия свят. За нас е наслаждение да си сътрудничим със Siemens и дружно се надяваме да ускорим въвеждането на IoT артикули и услуги, които ще доведат до значими пробиви и прогрес в индустрията“, уточни Саймън Ху.
Част от огромното цифрово портфолио на Siemens, MindSphere е отворена операционна облачно-базирана IoT система, която предлага необятен набор от варианти за съгласуваност на устройства и предприятия, надеждни приложения, усъвършенствани разбори и нововъведения с цялостни решения за основаването на така наречен цифров близнак. Предлагането на MindSphere на Alibaba Cloud ще обезпечи благоприятни условия за фирмите в континенталната част на Китай да се модернизират с помощта на новаторски индустриални решения.

Съгласно меморандума за съгласие двете компании ще стартират да си сътрудничат неотложно, като имат намерение да създадат MindSphere налична на Alibaba Cloud през 2019 година
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР