Мистерията с двата ЕГН на Мартин Божанов се задълбочава. В

...
Мистерията с двата ЕГН на Мартин Божанов се задълбочава. В
Коментари Харесай

Мистерията с двата ЕГН на Мартин Божанов се задълбочава


Мистерията с двата ЕГН на Мартин Божанов се задълбочава. В Софийския областен съд няма дело за смяната на номера.
Мистерията към смяната на ЕГН
на убития Мартин Божанов – Нотариуса се задълбочава, без виновните институции да хвърлят някаква светлина върху проблема. „ Сега “ попита Софийския районен съд (СРС) дали там има дело за смяна на ЕГН на Божанов, както и с какви претекстове е позволена смяна в данните. От съда дадоха отговор, че
„ след осъществена информация в деловодните системи
и архива на СРС за съществуване на формирани цивилен каузи по реда за смяна на име, ЕГН или дата на раждане със страна Мартин Ангелов Божанов (Мартин Ангелов Ангелов), не се откриха данни “.

В началото на седмицата районният министър Андрей Цеков изясни, че смяната на ЕГН става посредством правосъден акт и по реда на охранителните производства за определяне на обстоятелства по Гражданския процесуален кодекс.
„ За страдание този вид искови производства,
изключително в годините преди присъединението на България към Европейски Съюз, беше употребен главно за превъзмогване на черни печати в паспортите за хора, които работеха незаконно “, разгласи Цеков. „ Най-вероятно инспекцията в Министерство на регионалното развитие ще откри съществуването на сходен правосъден акт. Оттам нататък ще би трябвало да се види кой е този съд и въз основата на какви доказателства е постановил тази смяна “, добави той. Логиката е това да е станало в Софийския областен съд,
защото Божанов е роден в София.
ГРАО към този момент излезе с  по проблема, само че те надалеч не хвърлиха светлина върху проблема, а даже го задълбочиха.

Убийството на Божанов на 31 януари отприщи лавина от разкрития за „ брокерската “ му активност в правосъдната система и групата към него за напън върху магистрати. В момента прокуратурата проверява проведена незаконна група, обвързвана с това.
Отделно активността му се изследва от
Съдийската гилдия на Висшия правосъден съвет. Действа и нарочна парламентарна комисия, която ще разнищва връзките на Нотариуса. Очаква се комисията да изслуша и и.ф. основния прокурор Борислав Сарафов. Междувременно в общественото пространство към този момент циркулират списъци на магистрати, които са били членове на клуба на Божанов SS, намиращ се в непосредствена непосредственост до закритите към този момент спецсъдилища и прокуратури. Прокуратурата обаче не е удостоверила публично нито едно от имената в описите.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР