Мистерията с чудовището от езерото Лох Нес десетилетия наред разделя

...
Мистерията с чудовището от езерото Лох Нес десетилетия наред разделя
Коментари Харесай

Учени ще правят ДНК проби на езерото Лох Нес в търсене на прочутото чудовище

Мистерията с чудовището от езерото Лох Нес десетилетия наред разделя хората на такива, които имат вяра в него, и такива, които го дефинират като безспорна небивалица. За да решат веднъж вечно загадката, група учени ще вземе ДНК проби от водата, с цел да разбере какви типове организми живеят в сладководното езеро, което се намира в Шотландия.

Професор Нийл Гемъл от Нова Зеландия е измежду участниците в опита. Той изясни, че дружно с екипа си ще вземе най-малко 300 проби от водата, като с цел да е най-представителна извадката, те ще бъдат събрани от разнообразни точки на езерото и на друга дълбочина.

Целта е да се извлекат ДНК проби, които да се сравнят с човешкия геном. След това ще бъдат съпоставени и с клетъчната конструкция на известните досега скотски типове. Учените прецизират, че перата, люспите и урината оставят задоволително ДНК, с цел да се създадат нужните проби.

" Малко е евентуално да има страшилище и е извънредно време да убедим хората в това. ДНК пробите на езерото ще бъдат идеалното доказателство ", сподели Гемъл.

По думите му тестванията ще са " идеално изследване на биологичното многообразие на Лох Нес ".

Сред поддръжниците на теорията за съществуването на чудовището, известно с името Неси, най-застъпена е тезата, че то е оживял плезиозавър, макар че последните типове от него са изчезнали преди към 66 милиона години.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР