Мистерията около украинското гражданство на Евелин Банев-Брендо се задълбочава. След

...
Мистерията около украинското гражданство на Евелин Банев-Брендо се задълбочава. След
Коментари Харесай

Брендо не е подавал заявление за украинско гражданство

Мистерията към украинското поданство на Евелин Банев-Брендо се задълбочава. След питане от страна на Нова ТВ, от Държавната миграционна работа в Киев оповестиха, че Банев в никакъв случай не е подавал заявление за придобиване на украинско поданство.

Наличието на такова поданство е претекстът, поради който екстрадицията му в България може и да не се случи.

" Това е формален документ от украинските управляващи. Този отговор слага под подозрение изказванията, които се разпространиха в медиите, че Банев е придобил украинско поданство и заради това съдът е отхвърлил молбата за неговото изгонване ", съобщи Людмил Рангелов, юрист по наказателни каузи.

Всъщност публична информация от българските управляващи на какъв стадий е екстрадицията на Банев, към този момент няма. По неофициална информация въпросът ще бъде ли екстрадиран Брендо към момента не е решен от украинския съд. Потърсени за коментар, от българската прокуратурата обявиха за Нова, че на този стадий не разполагат с спомагателни данни.

" Аз позволявам, че по-голяма възможност има мярката му за неотклонение задържане под стража да не е почетена, тъй като в информацията за украинското поданство се твърдеше, че той го е придобил посредством миграционната работа в гр. Житомир, което наподобява много несериозно ", съобщи юрист Людмил Рангелов.

А процедурата по придобиване на поданство е дълга и комплицирана, напомнят адвокати.

" Такова установяване на един човек като жител на дадена страна да бъде осъществявано от регионални отделение на миграционната работа наподобява несериозно. Напълно допустимо е той да няма такова поданство ", изясни юрист Рангелов.

Брендо беше арестуван след 3-годишно търсене в Украйна при започване на септември поради оранжерия с канабис. Той е издирван поради присъди у нас, в Италия и Румъния. В България Брендо е наказан на 6 години затвор за пране на пари от наркотрафик.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР