Мистерията около масовата смъртност сред популацията на слонове в Ботсвана

...
Мистерията около масовата смъртност сред популацията на слонове в Ботсвана
Коментари Харесай

Мистерията около смъртта на слонове в Ботсвана се задълбочава

Мистерията към всеобщата смъртност измежду популацията на слонове в Ботсвана се задълбочава, написа „ Блумбърг “. До момента са умрели минимум 350 слона, като се предполагаше, че те са били отровени, само че при аутопсиите отрова не е открита.
Стотици слонове умряха мистериозно в Ботсвана и никой не знае за какво Масовият мор е покосил над 350 слона
„ Повечето трупове бяха към естествени водоеми. Много от животните бяха в пози, които сочеха за неочаквана и бърза гибел “, споделят локални организации за отбрана на животните.

Снимка: Reuters

„ Три лаборатории в Зимбабве, Южна Африка и Канада изследваха пробите от умрелите слонове и не са открити следи от отрова “, написа в публично известие от държавното управление на Ботсвана.

Организацията „ Слонове без граници “ документира също необикновен брой живи екземпляри, които „ наподобяват слаби, летаргични и заболели “.

Снимка: Reuters

„ Някои от тях наподобяват дезориентирани, мъчно вървят, имат признаци на парализа на краката и други. Едно от следените животни се движеше единствено в кръг без да може да смени посоката си, въпреки да беше подканяно от останалите слонове в стадото “, пишат от организацията.

Снимка: Reuters

За момента няма данни за аргументите за гибелта на животните.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР