Мистерията около изчезването на неандерталците може би най-накрая е разплетена

...
Мистерията около изчезването на неандерталците може би най-накрая е разплетена
Коментари Харесай

Изчезването на неандерталците може да се дължи на чести ушни инфекции

Мистерията към изгубването на неандерталците може би най-сетне е разплетена – допустимо е архаичните хора да са измрели поради постоянно срещани ушни инфекции, сочи проучване, оповестено в “Анатомикал рекорд”.

Неандерталците са тип архаични хора, които се появяват за първи път преди 450 хиляди години и умират преди към 60 хиляди години – малко след появяването на хомо сапиенс. Неандерталците са напълно друг биологичен тип от актуалните хора и техните предшественици, като в предишното са населявали голям район – от Сибир на изток до Иберия на запад и от Англия на север до Ирак на юг.

Новото изследване е открило една специфичност в устройството на ушите на неандерталците, която е допустимо да е довела до тяхното изгубване. Структурата на органа наподобява доста повече на ушите на актуалните деца и не се трансформира с възрастта. Това значи, че неандерталците са били уязвими към постоянно публикувани ушни инфекции.
Череп на 400 000 години хвърля светлина върху произхода на неандерталците Находката е със важен принос за опознаване на човешката еволюция през междинния плейстоцен
В момента тези инфекции, които се срещат при всички деца, се лекуват с антибиотици, само че в предишното те са носели със себе си голям брой затруднения, като по-сериозни инфекции, загуба на слуха и пневмония.

Честото боледуване от ушни инфекции е направило неандерталците по-слаби и те не могли да преборят по-интелигентните и здрави хомо сапиенс за храна и територия.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР