Мистерията на НЛО продължава да ни вълнува и хората не

...
Мистерията на НЛО продължава да ни вълнува и хората не
Коментари Харесай

На 15 март е Световният ден на контакта с извънземни

Мистерията на НЛО продължава да ни вълнува и хората не стопират да си задават въпроса същински ли са и от Космоса ли идват. Безбройните наблюдения и истории не може да не ни накарат да не се зачудим какво още има там?

Дори с софтуерния прогрес на актуалната ера някои неща в света към момента остават мистерия. Идеята дали има или няма живот някъде отвън планетата Земя е въпрос, който продължава да бъзе мистерия. И задавайки тези въпроси, доста хора са измислили способи да се опитат да намерят отговорите.

Световният ден на контакта с извънземни е един от методите, с които група хора през 50-те години на предишния век се пробват да осъществят контакт с живота, който може би е отвън нашето познание или схващане.

Въпреки че НЛО са следени и докладвани през цялата човешка история, началото и средата на 20-ти век доведоха до доста въпроси и наблюдения, свързани с извънземните и дали има или не живот на други планети.

След Втората международна война концепцията за неидентифицираните летящи обекти (НЛО) става главен обект на интерес. След случая в Розуел през 1947 година, станал прочут с елементарното прекарване на индивида, намерил тайнствен летящ диск в своя парцел в Ню Мексико, теориите стартират да порастват.

До 1952 година Международното бюро за летящи чинии (IFSB) е основано от Алберт Бендер и уфолози. Залагайки на концепцията, че и телепатията, и извънземният живот са действителни и налични, IFSB взема решение, че един ден би трябвало да бъде отдаден на опита за предаване на известие в Космоса.

Така е основан през 1953 година Световният ден на контакта. Това е време, когато хората биват насърчавани да вършат опити за другарство посредством телепатия..

 На 15 март е Световният ден на контакта с извънземни

За разлика от Деня на първия контакт, за който е избрана 2063 година съгласно франчайза на Стар Трек, Световният ден на контакта с извънземни е автентичен ден, когато американски уфолози и други хора, вярващи в извънземния живот, подхващат дейности.

IFSB създава проект, който включва известие. Всички членове на групата се изисква да се съсредоточат върху него, с цел да го предадат на извънземните, които може би слушат. Това е планувано да стане по телепатичен път.

Съобщението стартира с измислена за задачата фраза, гласяща, че това е позвъняване на жители на космичен транспортен съд, който дава обещание мир и другарство с други форми на живот и даже моли за помощ за разрешаване на земни проблеми.

Естествено телепатичното известие не получава отговор, или не подобен, за какъвто хората да научат.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР