Мистерия обви смъртта на журналиста Георги Александров, който бе открит

...
Мистерия обви смъртта на журналиста Георги Александров, който бе открит
Коментари Харесай

Мистерия около смъртта на журналиста Георги Александров

Мистерия обви гибелта на журналиста Георги Александров, който бе открит мъртъв в регион на дефектирала тръба на Варненското езеро. По непотвърдена информация, повода за неочакваната му гибел е удавяне.

Според формалната информация, на 22 май към 17.20 часа е открито тяло на 38-годишен мъж от Варна. По случая е формирано разследване, открита е самоличността на умрелия.

Жоро е известна персона във Варна, основно тъй като в никакъв случай не е пестил истината и позицията си в нейна отбрана, написа в. Монитор. В търсенето и доказването на истината в следващ локален спор, в разгорещени диспути има или няма екокатастрофа във Варненското езеро, Георги Александров нееднократно е ходил до брега и е правил своето изследване на място.

В собствен коментар от 20 май той изяснява, че на 17 май няколко часа е следил езерото и вливането му в морето. „ Цветът на водната повърхнина бе естествен и по тази причина не счетох за належащо да фотографирам “, написа Жоро в 11.33 часа на 20 май.

По-късно влиза в дискусия с локални структури, които не пропуснаха да провеждат митинг пред общината и да се създадат на загрижени за чистотата на морската вода, която се оказва, съгласно експертите, че не е отровена, а оцветена от фитопланктон. Не бе пожалена и рибата, за която се твърдеше, че е отровена от спуканата тръба в езерото.

Александров обаче към този момент беше проучил въпроса и опонираше елегантно на всички. Местни риболовци също обявиха, че фекалиите, изтървани от спукания водопровод, не могат да убият рибата във варненското езеро. Дънната риба се храни с тези неща, безапелационни бяха те и обясниха, че рибата измира през избран интервал от време, а най-често причина за това е неналичието на О2. Това беше и позицията на Александров.

Отокът от тръбата няма нищо общо с картината на оцветената морска вода. По скоро промишлените предприятия, които вливат отпадни води в езерото, може да са измежду евентуалните виновници. Ако има химикали, изхвърляни от индустрията, това сигурно може да докара до всеобщ мор на рибата, обясняваха още риболовците, с които е приказвал приживе журналистът. И ползваше тези причини, които препокриваха и изказванията на учените.

Зад гърба си Георги Александров има богат опит като публицист в радио Дарик, бил е основен редактор на " Топ вести " и сътрудник във Варна на bTV, Нова телевизия и не допускаше да бъде манипулиран и употребен. Затова е доста грозно и неуместно, когато си отиде по този метод, разнообразни политически партии да се кичат с името му и да се пробват да черпят дивиденти, като спекулират с работата му.

През последните години журналистът работеше като пресаташе на Община Девня и и публикуваше своите непримирими журналистически следствия и мнения на своята страница във Facebook „ Девня антична и съвременна “. Често прям до болежка, несклоняем с всеки фалш и неправда, Жоро беше от дребното хора, които умееха да споделят истината в очите, да имат своя позиция и да я пазят.

Затова околните, сътрудниците и приятелите му упорстват да се спрат всички грозни и спекулативни разсъждения и да се уважи уместно негова светла памет. Как се е стигнало до нещастието с него, ще откри следствието на полицията и прокуратура.

Погребението е на 24 май от 10.10 часа в Гробищен Парк „ Кантара “ (новото гробище в Аспарухово).

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР