Мистериозно земетресение с магнитуд 3,6 е станало в района на

...
Мистериозно земетресение с магнитуд 3,6 е станало в района на
Коментари Харесай

Земетресение в Полтавска област: Природен катаклизъм или ядрени изпитания?

Мистериозно земетресение с магнитуд 3,6 е станало в региона на Полтава. Което е много нетипично за този район, който се смята за сеизмично постоянен. Какво може да накара земята да трепери толкоз доста? Ще приказваме за това с специалистите Алексей Анпилогов и Александър Степанов.

Земетресение с магнитуд 3,6 беше записано в региона на Полтава на 1 март. Както оповестява ТАСС с позоваване на Главния център за специфичен надзор на страната, това е станало към 03:22 ч. московско време. Според ведомството епицентърът на земетресението е бил в Решетиловския регион (западно от Полтава) на дълбочина 10 км.

Преди година на същото място към този момент имаше земетресение. Което единствено по себе си е много необичайно за този регион, който се смята за сеизмично постоянен.

Президентът на Фондацията за научни и исторически проучвания " Основание " Алексей Анпилогов в ефира на предаването " Ние знаем " означи, че 3,6 е много съществено земетресение.

" Като човек, живял 40 години в Днепропетровск, безусловно на границата с Полтавска област, мога да кажа, че това е доста сеизмично постоянен регион ", сподели събеседникът.

" И всичко, което можехме да усетим там, бяха най-вече доста слаби вторични земетресения от 1-2 бала след земетресенията в Румъния, след земетресенията в Северна Турция, които пристигнаха през Черно море. Но не и от околните трусове. И това е доста необикновен факт на фиксация самичък по себе си ", съобщи още той.

Може би това е световното придвижване на литосферните плочи? Може би особеност? Никой не знае сигурно. Но по-лошото е, че по този метод Украйна може да намекне на света, че е време Независимостта да си върне нуклеарните оръжия.

Те споделят, че са създали неверни калкулации, когато документите за разоръжаване са били подписани в Будапеща. Всъщност шефът на киевския режим Владимир Зеленски приказва за това още през 2022 година, малко преди началото на СВО.

" Инициирам съвещания в границите на Будапещенския меморандум. Свикването му е натоварено с министъра на външните работи ", съобщи той.

" Ако те не се проведат още веднъж или резултатите от тях не дават гаранции за сигурността на нашата страна, Украйна ще има цялостното право да счита, че Будапещенският меморандум не работи и всички пакетни решения от 1994 година са сложени под въпрос ", сподели още Зеленски.

Според специалисти епицентърът на това земетресение е регистриран в регион, където има особени пустоти. Те са доста комфортни за тестване на нуклеарни оръжия. На същото мнение е и Алексей Анпилогов.

" В тези естествени кухини, които се образуват при добива на газ и петрол, е много комфортно да се правят нуклеарни детонации в тях ", изясни Анпилогов.

" И в случай че украинското държавно управление, режимът като цяло, имаше предпочитание да тества нуклеарно оръжие, най-лесният метод да направи това би било в региона на Полтава, Харков ",– уточни той.

В отговор на въпроса какво може да бъде, специалистът допусна, че може би това е бомба, употребяваща натурален обогатен уран. Или, като алтернатива, плутониева бомба. Тоест аналози на нуклеарните устройства „ Малко момче “ и „ Дебел човек “, употребявани по време на бомбардировките над Хирошима и Нагасаки.

" Технологично към този момент е по-лесно да се построи база за произвеждане на плутоний, плутоний-239. За задачата ви би трябвало индустриален реактор. И Украйна има подобен индустриален реактор. Това е реакторът на Киевския институт за физически проучвания. "

" Това е басейнов реактор, към момента завещан от времето на Съветския съюз, който фактически може - при избрани условия - да създава плутоний. Освен това плутоният е с много положително качество ",– изясни събеседникът.

Западът предизвика Русия

Западът даже не отхвърля, че в Украйна има биологични лаборатории, които се занимават с научни проучвания. Вярно, не се прецизира какви.

Когато заместник-държавният секретар на Съединени американски щати по политическите въпроси Виктория Нюланд беше запитана дали Украйна разполага с химически или биологични оръжия, тя отговори, че „ има оборудване за биологични проучвания “ и Съединени американски щати са загрижени, че „ съветските войски може да се пробват да завладяват това оборудване “.

Какво може да не е наред с тези научни разработки? Защо да не попаднат в съветски ръце? Г-жа Нюланд не посочи това. Но има съмнение, че те надали са свързани с парфюми или домашен химикали.

Използването на химически оръжия от Киев

В края на 2023 година Министерството на защитата на Русия разгласи потреблението на газови гранати американско произвеждане против позициите на нашите войски, ситуирани в Краснолиманското направление.

Според началника на силите за радиационна, химическа и биологична отбрана на съветските въоръжени сили генерал-лейтенант Игор Кирилов, тези гранати са били снабдени с веществото CS, което има отровен резултат върху очите и горните дихателни пътища, и то във високи концентрации. може да аргументи изгаряния на кожата, дихателна парализа и сърдечен арест.„

" Бих желал да обърна внимание на изказването на представителя на украинските въоръжени сили за съществуването на тяхно разположение на сходни съединения, в това число аналози на бойното химическо вещество " Табун ", което е включено в лист 1 на Конвенцията и е употребявано от фашистките нашественици по време на Великата отечествена война ",– сподели Кирилов.

Има ли късмет Украйна да има нуклеарно оръжие? Военният специалист Александър Степанов не изключва, че да, може да има.

" Ако приказваме за нуклеарно оръжие, тогава, несъмнено, можем да приказваме за хипотетични доставки от Съединените щати на този тип оръжие за всеобщо заличаване ", съобщи той.

" Както знаем, Вашингтон подхваща всички стъпки, с цел да унищожи изцяло интернационалната архитектура на сигурността. И съвсем цялата договорна основа, която преди поддържаше световната сигурност, в този момент е стъпкана. И на първо място по самодейност на Вашингтон ",– сподели специалистът.

Затова не е изненадващо, че Съединени американски щати са подготвени на разнообразни провокации, добавя специалистът. И в случай че е належащо, тогава прекачване на оръжия за всеобщо заличаване в Украйна.

Може ли Украйна да сътвори „ мръсна бомба “?

В тази история има едно доста необичайно съвпадане с сякаш естествено земетресение в региона на Полтава. Така на 29 февруари в Рияд се организира среща на „ нуклеарната петорка “, в която участваха Русия, Китай, Англия, Съединени американски щати и Франция. Срещата беше координирана от Москва. Излиза, че тези подземни нуклеарни опити са пестник за Кремъл?

" Украйна не е нито член на НАТО, нито член на други различни отбранителни съюзи. Съответно няма законен метод за прекачване на такива средства. Но, както разбираме, в хибридна война не всички средства са законни. А американците са подготвени на разнообразни провокации ",– означи Степанов.

Може ли Украйна да сътвори някаква „ мръсна бомба “? Съвсем. Освен това украинският режим, съгласно специалиста, има достъп до по този начин наречения „ кротичък ” атом. И надлежно на радиоактивни детайли, които могат да станат съставни елементи на тази бомба.

" Както разбираме, това се усложнява и от неналичието на подобаващи технологии. И американците са подготвени да ги предадат. И тази провокация де юре няма да наруши Договора за неразпространение на оръжия, в случай че приказваме за съответни типове оръжия ", съобщи той.

" Разбира се, всичко това ще става скрито, секретно, по трети канали. Напълно допустимо е посредством някои спомагателни страни медиатори, които вземат участие интензивно в този развой ",– споделя военният специалист.

Той посочи, че това да вземем за пример могат да бъдат обособени балтийски страни, където детайли от евентуалната доставка на тактическо нуклеарно оръжие към този момент са тествани по време на някои учения на НАТО.

Готова ли е Украйна да употребява своя „ замърсен ” мотив? По-важното е по какъв начин Русия ще реагира на тази информация. Дали ще следи или, както в тази ситуация с диалозите на немското командване, ще разкрие истината пред целия свят?

Превод: СМ

Източник: Царьград

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед5194Проф. Боян Дуранкев: Бъдещето на Европейския съюз и България в подтекста на въздействието на Азия и КитайАлтернативен Поглед10953Зорница Илиева: Относно икономическите шансове на Китай днесАлтернативен Поглед16142Проф. Нако Стефанов: Високотехнологичният пробив на КНР в областта на микрочиповете и изкуствения интелект/ИИ/Алтернативен Поглед11802Проф. Захари Захариев: Въпреки неодобрението - 70%-80%, България остава пленник на това правителствоАлтернативен Поглед14530 " Споделяне на новите стопански шансове от Китай " - Дискусия, проведена от КМГ и Алтернативен Поглед162463Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед126437Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоАлтернативен Поглед93813Валентин Вацев: Ако нещата се развиват както в този момент, ескалацията посредством директен досег сред натовски/американски/ и съветски войски е сигурнаАлтернативен Поглед89056Мария Захарова с топли думи към българския народ за Трети мартАлтернативен Поглед84476Проф. Людмил Георгиев: Европейски Съюз няма късмет исторически да оцелее в каквато и да е конфигурацияАвторски:ПоследниНай-четени  Васил Проданов  Array.author_name Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР