Мистериозно писмо скара Кирил Ананиев и Камен Плочев Скандал между

...
Мистериозно писмо скара Кирил Ананиев и Камен Плочев Скандал между
Коментари Харесай

Мистериозно писмо скара Кирил Ананиев и Камен Плочев

Мистериозно писмо скара Кирил Ананиев и Камен Плочев Скандал сред здравния министър Кирил Ананиев и шефа на НЗОК проф. Камен Плочев . Причината - мистериозно писмо, с което се желае актуализация на бюджета на касата. Ананиев изиска оставката на Плочев, а от опозицията описаха за закани, оправяни към шефа на касата. Ако той откаже непринудено да освободи поста, решението би трябвало да вземе Народното събрание.
 

Хронология на събитията по описа на здравния министър Кирил Ананиев - по време на съвещание на държавното управление в сряда схванал за писмото на Плочев. В него се споделя, че би трябвало да се направи актуализация на бюджета на касата защото изискуем на непознати здравни фондове над 270 млн. лв. . Веднага по-късно министърът се срещнал с шефа на касата.
 
" Когато аз го попитах, има ли такова писмо, което сте подписали до Народното събрание, той сподели " Не ". Когато извадих писмото и демонстрирах подписа му, сподели, че това не е неговият автограф и някой го е фалшифицирал. Тогава му споделих да направи съответните действия пред съответните служби да забележим кой е злоупотребил с вашия автограф. В един миг той стартира да се гърчи и сподели, че несъмнено са му дали някакво писмо да подпише и той го е подписал без да гледа ", описа обстановката министър Ананиев.
 
 БГНЕС, списък

След като съгласно Ананиев прецизирали чий е подписът и по какъв начин вероятно се е появил там , били се разбрали Плочев да подаде оставка. Но не се случило тъкмо по този начин.
 
" Аз чакам да си подаде оставката, а той потегля да обикаля из парламентарните групи и да злоупотребява, че някой го е насилвал, че го е обиждал, че принудително желаят да освободи поста. Много неточно ", разясни министърът.
 

Ананиев обаче призна, че имаме отговорности към непознати здравни фондове. " Ние сме провели диалози с главните каси, на които изискуем пари. Това са немските, френските и австрийските каси. С всички сме подписали съглашения за разсрочване, както и те вършат. И ние тези съглашения си ги изплащаме ", изясни той.  
 
 БГНЕС, списък

В коридорите на Народното събрание депутатът от левицата Славчо Велков отбрани проф. Плочев и разкри, че върху него е оказван напън да си подаде оставката.
 
" Днес посредством медиатор проф. Плочев получава директна опасност от почитан политик, който споделя професорът да си подаде непринудено оставката " и да се разделим с добр. Защото в противоположен случай ние имаме и други ограничения и ще включим цялата репресивна машина против него и няма да си откри място в България като професор ", заяви Велков.
 
От Българска социалистическа партия приканиха президента Румен Радев да му обезпечи защита от НСО.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР