Мистериозният взрив на руския военен полигон край село Ненокс край

...
Мистериозният взрив на руския военен полигон край село Ненокс край
Коментари Харесай

Разузнаването на САЩ с нова версия за ядрения взрив край Северодвинск

Мистериозният гърмеж на съветския боен полигон край село Ненокс край Северодвинск на 8 август се е случил при интервенция по изваждането нуклеарна ракета от океанското дъно, където тя е паднала по време на предходни тествания. Такава е оценката на американското разузнаване, твърди телевизия Си Ен Би Си, базирайки се на свои източници.

Инцидентът не е станал при тест на ново оръжие, това е била задача по спасяването на ракета, изяснява източник, осведомен директно с отчета. Взривът е избухнала на един от военните кораби, участващи в интервенцията, само че е провокирал реакция в нуклеарното ядро на ракетата, което е довело до приключването на радиация, отбелязва различен източник, също поискал да остане неназован.

При детонацията починаха петима експерти от " Росатом " и двама съветски военнослужещи. Последваха спорни информации от страна на управляващите както за аргументите, довели до случая, по този начин и за равнището на радиация. До момента се смяташе, че гърмежът е станал при тестване на най -новата съветска нуклеарна ракета " Буревестник ", известна също като " Skyfall ".

Разузнаването на Съединени американски щати не загатва в отчета си какви са евентуалните опасности за здравето на хората и за околната среда в резултат на опустошения нуклеарен реактор на ракетата.

Миналата година е имало подготовка за аналогична интервенция
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР