Мистериозният графити художникът Банкси предизвика бурни реакции с отварянето на

...
Мистериозният графити художникът Банкси предизвика бурни реакции с отварянето на
Коментари Харесай

Фотогалерия: Хотелът на Банкси провокира с най-лошата гледка на света

Мистериозният графити художникът Банкси провокира бурни реакции с отварянето на хотела си във Витлеем – едни споделиха, че е обърнал тил на улицата, а други – че и той се е продал, с цел да забогатява от другите. Тези мнения само потвърдиха, че тайственият махленски творец отново е съумял да предизвика обществото.

По думите на своя притежател, The Walled Off Hotel предлага най-лошата панорама на света. Дългата 700 км солидна бетонна стена, застанала насреща, разделя Израел от палестинската самостоятелна област, която е в нейните владения. Банкси обаче се е погрижил тя да замязя на същинско арт платно навън и се надява посредством нея да притегли повече хора, с цел да схванат какво е да живееш в изискванията на Близкия Изток.

Строежът на хотела лишава малко повече от година, като от самото начало личният състав съумява да го резервира в загадка. Днес всеки клиент е приветстван от скулптурата на маймуна на входа, облечена като пиколо, преди да се озове в екстравагантното предверие. Много от предметите вътре припомнят за Англия, защото интериорът е съгласуван с обстоятелството, че в предишното тези земи са били нейно владеене.

Слънчева светлина влиза в десетте стаи на хотела за не повече от 25 минути дневно, а най-важното в тях, несъмнено, са картините. Освен на Банкси, има такива и на други актьори, като техните имена са авансово упоменати при резервацията. Това дефинира и цената на всяко от пространствата – от към 200 до 500 лв. за нощувка за двама.

Разгледайте чудния The Walled Off Hotel в галерията!
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР