Мистериозният графити художник Банкси изрази подкрепата си за движението Black

...
Мистериозният графити художник Банкси изрази подкрепата си за движението Black
Коментари Харесай

Банкси "подпали" американското знаме

Мистериозният графити художник Банкси изрази поддръжката си за придвижването Black Lives Matter, заявявайки, че " системата е предала цветнокожите “. Поводът са митингите из цяла Америка, почнали сред убийството на афроамериканеца Джордж Флойд от служител на реда.

В обява в Instagram профила си Банкси написа: " В началото си мислех, че би трябвало просто да мълча и да изслушам това, което чернокожите имат да кажат. Но за какво бих направил това? Това не е техен проблем, мой е. Системата провали тези хора. Бялата система. Като развалена тръба, която наводнява жилището на долния етаж. Дефектната система прави живота им трагичен, само че не е тяхна работа да я поправят. Не могат, тъй като никой няма да ги пусне в жилището на горния етаж. Това е проблем на белите и в случай че белите не го оправят, някой ще би трябвало да се качи горе и да разбие вратата ". Илюстрацията към поста изобразява анонимна черна фигура и свещ, която гори американско знаме.

Освен в Съединени американски щати митинги против расизма и в памет на Джордж Флойд се организират в съвсем целия свят, в това число и в София. В немските градове Франкфурт и Хамбург се събраха над 10 хиляди души, които развяват плакати с надписи в поддръжка на фамилията на Джордж Флойд, съобщи Би Ти Ви. Предвиден е и митинг в Бристъл, родният град на Банкси. 

Предишното произведение на графити актьора бе от началото на май и изразяваше уважението му към медиците във Англия, борещи се с пандемията от коронавирус.
 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР