Мистериозни пожари припламват в къщата на Цонка и Цонко Пингелови

...
Мистериозни пожари припламват в къщата на Цонка и Цонко Пингелови
Коментари Харесай

Мистерия в Старосел: От началото на годината петчленното семейство на Цонка и Цонко живее в истински ад!

Мистериозни пожари припламват в къщата на Цонка и Цонко Пингелови от Старосел. Семейството е в суматоха, всеки миг чакат, че отнякъде в дома им ще избухнат пламъци, написа Марица.

Един от тези пожари, който се разгоря буйно на 9 март, унищожи част от къщата и остави семейството без покрив. Петчленното семейство се приюти в пристройка в двора. Мистерията с пожарите обаче стартира още през януари и продължава до ден сегашен. У Пингелови няма електричество, токът е изключен след огромния пожар. Те се отопляват с печка с твърдо гориво, но всеки огън, който пламва у дома, е надалеч от нея, твърди Цонко.

Пламъкът изригва на най-неочаквани места. Запалвало се е перде, остарял фотьойл, одеяло, което уплътнява прозорец, леглото, подът под него. Първоначално тези пожари избухваха през два дни, след това - през двайсет, споделя Цонко. Най-големият бе на 9 март, когато изгоря къщата. Оттогава на всеки два-три дни пламва огън на разнообразни места.

Мистериозното е, че това става постоянно когато Цонко го няма у дома - към 15.30 часа, съвсем незабавно откакто е излязъл за работа. А по време на тези произшествия у дома са единствено 60-годишната му майка и щерка му Теодора.

При един от последните пожари се запалил остарял фотьойл, оставен под навеса. При идващия, на 28 март, ненадейно почнало да гори одеяло, сложено за уплътнение на прозореца. През това време Теодора,16-годишната щерка на Цонко, и майка му били на открито да приберат прането. Когато влезнали, видели горящото одеяло, сграбчили го и го изхвърлили на открито.

В четвъртък към 11-11.30 часа най-неочаквано, отново в отсъствието на Цонко, лумнал найлонов чувал, цялостен с облекла. По това време Теди била с две приятелки пред къщата. Чувалът бил в избата, цялостен с мокри облекла, прибрани след предходния пожар. Когато девойките го доближили, не усетили топлота - пламъкът единствено светел. Залели го с вода, само че той се разгорял, като от бензин.

В Старосел считат, че може някой пироман да се промъква около зида, да влиза у дома и да хвърля запалена хартия, парцали или някакво запалително вещество. Ала в селото никой не се сеща кой би могъл да желае да навреди на фамилията. Цонко отглежда 30-ина крави, върви на работа в локална компания. Цонка е безработна, а децата им Теодора, на 16, Валентин, на 12, и Николай, на 10 години, са възпитаници.

Не съм уведомявал полицията, съобщи за „ Марица” Цонко. С следствието на случая се заели 60-годишната му майка и щерка му Теди. Те ходили няколко пъти при гледачки, които им споделили, че им е направена магия, но ще бъде отстранена. В четвъртък обаче отново припламнал огън.

След пожара на 9 март в магазините на Старосел бяха сложени кутии за събиране на парична помощ за потърпевшото от пожара семейство. А Цонка Пингелова изиска помощ посредством Facebook. Тя помоли положителни хора да изпратят облекла и обувки на децата. Вестник „ Марица” също разгласява апела за помощ. За да поддържат фамилията, всички общински съветници от хисарския общински съвет заделиха по 100 лв. и събраха общо 1700 лв.. Със 100 лв. персонални пари поддържа Пингелови и кметът на Старосел Матея Гудев. Днес обаче фамилията има потребност някой да разкрие причинителя на многочислените палежи в дома и да се постави завършек на тази история.

За да помогне на Пингелови, на помощ се притече и свещеникът към църквата „ Света Неделя” в Старосел. Отец Костадин влезе в опожарения дом и извърши водосвет. Той освети икона на Света Богородица, която оттук нататък ще закриля дома на Цонко и Цонка, а по-късно поръси със светена вода всички членове на семейство и стаите, в които живеят. Вчера пък Цонко и Цонка и трите им деца бяха кръстени в христовата религия, с цел да може приобщаването към православното християнство да окаже удобно въздействие върху техния живот.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР