Мистериозната вирусна пневмония, която засегна десетки в Централен Китай, не

...
Мистериозната вирусна пневмония, която засегна десетки в Централен Китай, не
Коментари Харесай

Продължава разследването на мистериозната пневмония в Китай

Мистериозната вирусна пневмония, която засегна десетки в Централен Китай, не е SARS - тежък изострен респираторен синдром (ТАРС), оповестиха здравните управляващи, представени от Би Би Си. Епидемия от SARS - евентуално гибелен, подобен на грип вирус, с генезис Китай аргументи гибелта на над 700 души в света през 2002-2003 година Отхвърля се версията за птичи грип и за близкоизточен респираторен синдром (MERS).

В доста от случаите се наблюдава връзка с локалния пазар на морски блага, който към този момент е затворен. В множеството случаи болните се оплакват от тресчица, а някои - и от затруднено дишането. Рентгеновите фотоси демонстрират, че от време на време заболяването поврежда белия дроб.
Вестник " Женмин жибао " цитира източници от градските медицински среди, съгласно които вирусът не предизвиква чужд тип тежък изострен респираторен синдром (наричан още атипична пневмония) и е прекомерно евентуално да става дума за нова форма тежка пневмония.
Разследването продължава. Общо 59 случая са регистрирани в град Ухан, централната провинция Хубей, седем от тях се считат за сериозни. Огнището принуди Сингапур и Хонконг да затегнат ограниченията за сигурност – инспекции за болестта се вършат на всички, които идват от Ухан.

Източник: БНР; Darik news
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР