Мистериозната смърт на слонове в Ботсвана озадачи Министерството на околната

...
Мистериозната смърт на слонове в Ботсвана озадачи Министерството на околната
Коментари Харесай

Мистериозна смърт на над 110 слона разследват в Ботсвана

Мистериозната гибел на слонове в Ботсвана озадачи Министерството на околната среда, естествените запаси и туризма на страната, оповестява РИА Новости.

Mystery as 110 elephants are found dead in Botswana, with poaching dismissed and no evidence of poisoning https://t.co/W9SsLn9Alm
— Daily Mail Online (@MailOnline) June 1, 2020
" Министърът на околната среда, естествените запаси и туризма Филда Нани Керенг беше в село Серонга в петък, 29 май, с цел да обясни събитията за мистериозната гибел на повече от 110 слона, записана в региони към Серонга, Битши, Еретши и Гунотсоги ", се споделя в известие на министерството, представено от БГНЕС.
Първите известия за мистериозна гибел на слонове са от 11 май, тогава бяха регистрирани едвам 56 мъртви животни в северозападната част на страната.
„ Бих споделил, че 90% от новите случаи, които открихме, са остарели трупове, които преди не сме откривали “, споделя в изявление за Блумбърг Димакацо Нтшебе, районен шеф на дивата природа. „ Все отново няколко са в действителност нови смъртни случаи. Всички възобновени трупове не демонстрират признаци на бракониерство. "
Тъй като всички трупове са открити непокътнати, бракониерството е изключено като допустима причина за гибелта на животните.
По-нататъшно следствие разкри, че антракс и отравяне от хора също не са повода за тяхната гибел.
По-нататъшните старания за установяване на повода за гибелта са усложнени от рестриктивните мерки за пътешестване заради коронавирусната пандемия, които забавят изпращането на проби в лаборатория в Зимбабве, съобщи Нтшебе.
Разследването продължава.
Ботсвана е с най-голямата популация на слонове в света. Животните са се трансформирали в политически въпрос в южноафриканската нация, откакто президентът Мокгветици Масизи предходната година анулира възбрана за лов. Тогава той разгласи, че би трябвало да се направи повече, с цел да се предотврати 135 000 слона в страната да унищожават посевите и да убиват хора при произшествия.
Почти всички африкански слонове в света живеят в Южна Африка.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР