Мистериозен дарител остави много пари в навечерието на празника на

...
Мистериозен дарител остави много пари в навечерието на празника на
Коментари Харесай

Мистериозно дарение от 2 000 лв. в олтара на църква в Асеновград

Мистериозен донор остави доста пари в навечерието на празника на асеновградския храм " Свети Атанасий ". Добрата вест описа свещеникът отец Алекскандър, оповестява Нова. Той и първи попаднал на парите, подпъхнати под вратата на олтара. Банкнотите били с номинал от 10 лв., общата стойност е на 2 000 лв.. Пчките не били завити. Свещеникът незабавно извикал работещите в храма дами. Заедно преброили парите и сумата били заприходена в касата на църквата.

" Нямаше записка, нито напътствие, за каво да се употребят парите ", споделя отецът. Дарението ще сбъдне огромната фантазия на свещеника - да се боядиса цялата фасада на църквата.

Отец Александър се връща в спомените си 20 години обратно, когато още веднъж неизвестен донор оставил 42 000 немски марки в строящата с
Асеновградчани настояват, че в храма " Свети Атанасий " се намира чудотворната икона на светеца. Според легендата по време на робството турският бей Юмер Юглу се излекувал от тежка болест след молитва пред иконата и почнал всяка година да прави курбан. Отец Александър твърди, че иконата на светеца и до през днешния ден оказва помощ на доста заболели хора.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР