„Мисля, че всички български гимнастички сме много конкурентоспособни и то

...
„Мисля, че всички български гимнастички сме много конкурентоспособни и то
Коментари Харесай

Катрин Тасева: Българските гимнастички са много конкурентоспособни

„ Мисля, че всички български гимнастички сме доста конкурентоспособни и то освен на рускините, а на безусловно всички “, това съобщи при завръщането си в България Катрин Тасева, представена от БНР.
Грацията ни завоюва цялостен комплект медали (сребро в многобоя, злато във финала с лента и бронз в този с обръч) от втория за годината шампионат от веригата Гран При по художествена гимнастика в Киев (Украйна).
„ Това беше първото по-важно съревнование за сезона. Имаше малко напрежение, неспокойствие. Рускините бяха с положителни състезателки, украинките бяха с най-хубавото, с което разполагат. Имаше много конкуренция. Сверихме си часовниците, с цел да разберем кой до каква степен е стигнал. Много е значима играта без неточност. Оценката за осъществяване е доста решаваща. Всеки е натрупал пъклен доста компликация в съчетанията си. Играем супер сложни композиции. Вижда се, че тези съчетания би трябвало да се изиграят без неточност и който го изиграе без неточност, той ще завоюва “, добави Тасева.
„ Много мощно се показа Катрин. За следващ път потвърди, че умее да се състезава. Имаме ужасно доста работа. Тя не съумя умерено да направи безусловно всички детайли, които са заложени в композициите. Въпрос на време е да ги отработи и да се почувства по-сигурна. Надявам се на идващото съревнование към този момент да бъде напълно във форма. В момента се играе доста комплицирана гимнастика. Всички девойки са заложили на доста комплицирани композиции. Това дава опция в хода на едно съревнование да се случат непредвидени обрати. Случват се неточности и при най-силните. Това прави гимнастиката сега доста забавна “, показа основният управител на националния тим - самостоятелно, Бранимира Маркова, която разяснява и представянето на Вая Драганова и Йоана Николова в съпътстващите шампионати „ Дерюгина къп “.
„ Аз съм доста удовлетворена от младите ни гимнастички. Вая Драганова малко по малко след всяко съревнование напредва ужасно доста. Харесват я. Смятам, че това е доста огромен триумф – на подобен шампионат да вземе орден за съчетанието си с бухалки. Йоана беше контузена и стартира късно подготовката си. Тя също доста се харесва. Смятам, че имаме доста надарени млади гимнастички “, приключи Маркова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР