“Мисля, че всички български гимнастички сме много конкурентоспособни и то

...
“Мисля, че всички български гимнастички сме много конкурентоспособни и то
Коментари Харесай

Катрин Тасева: Българките сме конкурентоспособни на абсолютно всички

“Мисля, че всички български гимнастички сме доста конкурентоспособни и то освен на рускините, а на безусловно всички”, това съобщи при завръщането си в България Катрин Тасева. Грацията ни завоюва цялостен комплект медали (сребро в многобоя, злато във финала с лента и бронз в този с обръч) от втория за годината шампионат от веригата Гран При по художествена гимнастика в Киев (Украйна).

4Това беше първото по-важно съревнование за сезона. Имаше малко напрежение, неспокойствие. Рускините бяха с положителни състезателки, украинките бяха с най-хубавото, с което разполагат. Имаше много конкуренция. Сверихме си часовниците, с цел да разберем кой до къде е стигнал. Много е значима играта без неточност. Оценката за осъществяване е доста решаваща. Всеки е натрупал пъклен доста компликация в съчетанията си. Играем супер сложни композиции. Вижда се, че тези съчетания би трябвало да се изиграят без неточност и който го изиграе без неточност, той ще спечели4, добави Тасева.

“Много мощно се показа Катрин. За следващ път потвърди, че умее да се състезава. Имаме ужасно доста работа. Тя не съумя умерено да направи безусловно всички детайли, които са заложени в композициите. Въпрос на време е да ги отработи и да се почувства по-сигурна. Надявам се на идващото съревнование към този момент да бъде напълно във форма. В момента се играе доста комплицирана гимнастика. Всички девойки са заложили на доста комплицирани композиции. Това дава опция в хода на едно съревнование да се случат непредвидени обрати. Случват се неточности и при най-силните. Това прави гимнастиката сега доста забавна “, показа основният управител на националния тим - самостоятелно, Бранимира Маркова, която разяснява и представянето на Вая Драганова и Йоана Николова в съпътстващите шампионати „ Дерюгина къп “.

„ Аз съм доста удовлетворена от младите ни гимнастички. Вая Драганова малко по малко след всяко съревнование напредва ужасно доста. Харесват я. Смятам, че това е доста огромен триумф – на подобен шампионат за вземе орден за съчетанието си с бухалки. Йоана беше контузена и стартира късно подготовката си. Тя също доста се харесва. Смятам, че имаме доста надарени млади гимнастички “, приключи Маркова.
БНР
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР