Мисля, че все още съм обявен за издирване, искането не

...
Мисля, че все още съм обявен за издирване, искането не
Коментари Харесай

Здравният медиатор Иван се оказа издирван без да подозира

" Мисля, че към момента съм разгласен за търсене, настояването не е снето. Това сподели в предаването " 120 минути " по bTV здравният посредник Иван Димитров, който преди дни с изненада схванал, че е разгласен за общодържавно търсене.

Той описа по какъв начин се е стигнало до неуместния случай. На 6 май предходната година дойдохме в София и се записахме в една организация за работа във Виена. След една седмица служителите на реда ни потърсиха, обясниха, че лицата, които работят в тази организация, се проверяват. Ние се отказахме да пътуваме до Виена и незабавно по-късно заминахме в Германия, където работихме пет месеца. На 12 декември се върнахме в България. Понеже си изгубих персоналната карта, отидох да си извадя нова в МВР-Сливен. Тогава никой нищо не ми сподели, съобщи Димитров.

Той посочи, че схванал, че е търсен, на 18 юни. Издирването било поради следствието на организацията. До този миг даже не подозирах, че мога да бъда разгласен за търсене. Аз работя в кметство, публично дейна персона съм и е доста елементарно да ме намерят, в случай че са желали. Много е било елементарно и да схванат по кое време се прибирам от Германия и да ми изпратят призовка.

Аз нямам нищо срещу да спомагам на полицията. Когато отидох в КАТ да си подам документите за професионален водач, ми споделиха да изчакам малко, след което пристигна патрулка и ме откараха в Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Сливен. Питаха ме за какво съм търсен, желаеха да давам пояснение, все едно съм нарушител.

Казах, че чакам те да ми дадат повече детайлности. Никой не ми даде отговор. Считам, че е извънредно недопустимо човек, който цялостен живот е живял честно, да бъде разгласен за търсене. Никога не съм получавал призовка, нито пък съм отказвал да се явя по въпросното дело, сподели още Иван Димитров.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР