Мисля, че целта е ясна, целта е обща - по-бързо

...
Мисля, че целта е ясна, целта е обща - по-бързо
Коментари Харесай

Президентът: Трябва да се възстанови доверието между държавата и бизнеса

Мисля, че задачата е ясна, задачата е обща - по-бързо икономическо възобновяване на страната, повишение на стандарта и качеството на живот на българските жители. Много значимо е да се възвърне доверието сред страната и бизнеса. Това е първостепенна и неотложна задача, в случай че желаеме по-висок ритъм на икономическия растеж. В това определяне е значимо да има разговор сред страната и сред бизнеса. Защото би трябвало да се стремим към целенасочена държавна политика за повишение на конкурентоспособността. Много е значимо преди да се вземат управнически решения да има разговор с бизнеса, с хората, които обезпечават този стопански растеж. Моят зов към държавното управление е да се вслуша в предложенията на бизнеса и тогава да се вземат решенията. Това сподели в Бургас президентът на България Румен Радев, съобщи кореспондент на Burgas24.bg .

Най-големите провокации пред българската стопанска система съгласно Радев са преодоляването на рецесията с енергоносителите. " Трябва целенасочена, ясна,  държавна политика за интензивен стопански напредък и за повишение на конкурентоспособността, както и унищожаване на бюрократичните спънки ", уточни той.

" Една от трендовете в Зеления преход е автомобилният превоз да понижава като пробег, а огромна част от товарите, като  контейнерите, да се качват на вагони. А тук се вършат такива. Надявам е производствата в този цех да бъде част от модернизацията на българските железници ", сподели преди визитата си в " Трансвагон " Радев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР