Мисля, че тепърва ще ни олекне от ограничителните мерки и

...
Мисля, че тепърва ще ни олекне от ограничителните мерки и
Коментари Харесай

Шефът на "Пирогов" разкри кога COVID-19 ще започне да взима по-малко жертви у нас

Мисля, че занапред ще ни олекне от ограничаващите ограничения и всички ще усетят, че има резултат от тях. Това съобщи в „ Карай напряко “ шефът на „ Пирогов “ и член на Националния действен щаб проф. Асен Балтов.

„ Не мисля, че сме закъснели с ограниченията, самата процедура изисква време. Трябваше да се отчетата минусите и какви ще са обезщетенията. Това, за което искахме и настоявахме, се случи. В края на краищата това, което предложихме, беше признато “, добави Балтов.

„ Здравната система има потребност от глътка въздух и да се види, че когато се съблюдават ограниченията, това незабавно дава положително отражение и понижава броя на инфектираните “, сподели той.

„ Ако гледаме чисто ретроспективно от месец март до септември - строгите ограничения, които през март месец бяха взети и избавиха доста човешки животи, доведоха до повлияване на психическото здраве на доста хора “, съобщи Балтов.

„ Мерките се разхлабиха, имахме прелестно лято, обикновено е да не ни се желае да се върнат рестриктивните мерки и да ни се спести това, само че очевидно не може “, сподели шефът на „ Пирогов “.

Това не е локдаун. Ако видите какво се случва във Франция, ще видите, че ние отново сме с много по-леки ограничения от това, което се случва в Европа. Всички минават през някакви ограничавания. Очакваме понижаване на новозаразените в идващите 10 дни, а тези, които боледуват тежко или губят живота си, в границите на 3 седмици “ , добави той.

„ Тенденцията и трендът беше доста друг в октомври и ноември. През октомври хората смятаха, че коронавирусът е интрига, само че при започване на ноември, тези хора понижиха на 20% “, счита Балтов.

Според него ще продължаваме да живеем по същия метод, до момента в който не пристигна имунизацията, а точно спазването на трите Д – отдалеченост, стерилизация и дисциплинираност.

Той проговори и по горещата тематика, а точно, че от "Пирогов " оферират по 3000 лева заплата на санитар в болничното заведение си:

„ Търсим санитари, тъй като сега имаме дефицит. Повечето се заразяват и излизат от работна конюнктура най-малко за месец. Имаме специфични критерии, които сме оповестили – да не са над 65 или под 18 години, да са изкарали К-19 и да имат антитела и да могат да карат 15 наряди в границите на месец. Откакто това е оповестено, има 5-6 индивида, които дават отговор на тези критерии и могат да работят “, сподели той.

На въпрос кой е прав Мангъров без маска или Щабът с ограниченията той отвърна:

Няма какво да разясняваме кой е прав и кой не. В момента, в който намалеят случаите, хората ще схванат, че това, което сме предложили, не е било на вятъра. Нашата концепция е да спасяваме човешки животи, а не да ги губим “, акцентира Балтов.

Според него е значимо всички да се имунизираме и той има намерение да го стори.

„ Надявам се да се обясни по какъв начин и коя ваксина какъв вид е и какво разрешава да бъде направено “, сподели Балтов.

„ Няма да се учудя, в случай че Европейски Съюз вкара паспорти за имунизация против К-19 и в случай че човек няма, да не може да влезе в дадена страна. Накрая обстановката може да стане, че имунизацията е доброволна, само че в случай че не я направиш, да не можеш да пътуваш “, притеснява се шефът на „ Пирогов “.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР