Мисля, че сме на ръба на конституционна криза. Това каза

...
Мисля, че сме на ръба на конституционна криза. Това каза
Коментари Харесай

Десислава Атанасова, ГЕРБ - СДС: На ръба сме на конституционна криза

Мисля, че сме на ръба на конституционна рецесия. Това сподели ръководителят на ПГ на ГЕРБ- Съюз на демократичните сили Десислава Атанасова пред публицисти в Народното събрание.

Тя направи коментара си след Председателски съвет по проблема дали да се гласоподава проектокабинетът на " ИТН ". " Имаше оферти и да се попита Конституционният съд за някакво тълкувателно решение, тъй като това е казус ", съобщи още Десислава Атанасова.

По думите й може би през днешния ден ще стане откакто в 11.30 ч. ще има Председателски съвет още веднъж. " На Председателски съвет не стигнахме до извънредно решение, тъй като сме в конституционнен тупик ", сподели още Десислава Атанасова.

" Към този миг аз мисля, че сме на ръба на такава. Общо взето през тези 31 години дейности на Българската Конституция не е имало подобен казус. Жалко е, че всички поръчки за рестарт на държавността, връщане на парламентаризма бяха гори предизборни слогани. Факт е, че всеки прави каквото си реши, даже на ръбата на Конституцията и закона ", сподели още Десислава Атанасова.

подред нея Народното събрание следва да има акт. " Каквато и да е поръчка, от който и да е. Имали сме случаи на подаване на оставка от министър-председател, министри, сътрудници народни представители, в това число оставки от ръководители на парламент, в някои от случаите Конституцията е безапелационна. Винаги според Конституцията и правилника Народното събрание има някакъв акт, който издава. Така съгласно мен указът на президента, който е импортиран в Народното събрание към този миг не контролира никакви връзки. Вярно е, че има волеизявление, само че то е направено и пред президентската институция и пред Народното събрание. Въпросът е какъв акт ще последва от президентството ", сподели още Десислава Атанасова.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР