Мисля, че с доверието, което имаме помежду си, ще намерим

...
Мисля, че с доверието, което имаме помежду си, ще намерим
Коментари Харесай

Развръзката! Ето Какво Се Разбраха Бойко Борисов И Чешкият Милиардер Бабиш! Видео От Срещата

Мисля, че с доверието, което имаме между тях, ще намерим рационален компромис, означи още българският министър председател. Двамата премиера организираха среща в Министерския съвет. Визитата на Андрей Бабиш е по покана на българския министър председател Бойко Борисов.

Дъблинското съглашение (според което бежанците би трябвало да бъдат връщани в страните, в които в началото са били регистрирани - б.р.) не работи по този начин, както желаеме, означи Борисов. Компромисът е да се затворят границите, да се влиза единствено през граничните пунктове, да се изградят центрове за сигурност, там където няма - в Либия, Турция, изясни още Борисов.

Считам, че и сътрудниците от Вишеградската четворка не биха погледнали с неприятно око на това да се грижим за дамите и децата, само че в центрове за сигурност отвън Европейски Съюз, съобщи министър председателят.

" Решенията, които предлагаме, са да се удължи Споразумението с Турция и да се възстановяват връзките. България е образец за запазване на границата и на Шенгенското пространство. Имаме и доверието, и поддръжката в тази посока “, уточни Бойко Борисов.

" Дипломацията ни би трябвало да работи за кротичък развой, да се погрижим за тези хора, които бягат от войната. Трябва да има и срок- да знаем след какъв брой време ще се върнат по родните си места “, разяснява министър председателят.

Брюксел трансформира разпоредбите за банкет на бежанци

" С разговор, с съгласие и такт ще намерим нужния и правилния звук. Всички сме солидарни, че по-хубаво място от Европа няма и нашата Европа е обща и би трябвало да я защитим “, изясни Борисов.

" Между България и Чехия няма нерешени въпроси, имаме голямо другарство и доверие. Същото мога да кажа и за страните от Вишеградската четворка “, сподели още Бойко Борисов.

Днес обсъдихме доста значими и съществени проблеми, които интересуват и двете страни, уточни той. За Чешката република това са Дъблинското съглашение и миграцията, съобщи министър председателят Бабиш. Смятам, че не сме единствено ние, а и цялата Вишеградска четворка има сходни възгледи по тези въпроси, разяснява той.

Чешкият министър председател също бе безапелационен, че Дъблинското съглашение не работи дейно, изключително в частта за квотите за разпределението на бежанците. Решението за квоти за мигранти беше взето без нас, това е недопустимо, посочи Андрей Бабиш. Трябва да имаме общо мнение, тези проблеми би трябвало да се вземат решение отвън Европа, изясни той.

За нас е значимо Европа да намерения над Шенгенското пространство, означи от своя страна министър председателят на Чехия - Андрей Бабиш. Не разбираме за какво Гърция е в Шенген, а България, Хърватия, Румъния не са.

България е ръководител на Съвета на Европейски Съюз, когато пред Европа стоят за разискване доста значими фундаментални тематики, уточни чешкият министър председател. Много се веселя, че по тези тематики имаме общи възгледи и по тази причина поисквам на Българското председателство доста триумфи. Разчитаме на Българското председателство, с цел да решим тези въпроси, посочи Андрей Бабиш.

Много ще се веселя, в случай че министър председателят Бойко Борисов откри време и ни посети в Прага. Благодаря за приема, отнасям прелестно чувство от срещата ни, сподели още министър председателят на Чехия.

Миналата седмица Долната камара на чешкия парламент гласоподава " за " свалянето на депутатския имунитет на министър-председателя Андрей Бабиш (АНО), разследван за машинация със средства от европейски фондове. Дни преди този момент чешкото държавно управление подаде оставка откакто не съумя да завоюва вота на доверие.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР