Мисля, че прекалената употреба на европейското председателство за политически PR

...
Мисля, че прекалената употреба на европейското председателство за политически PR
Коментари Харесай

Цитат на деня: Прекалената употреба на председателството за политически PR погасява европейската симпатия на българите

" Мисля, че прекомерната приложимост на европейското председателство за политически PR някак си погасява европейската благосклонност на българите " - това съобщи президентът Румен Радев в изявление за Българска телеграфна агенция, оповестено ден преди заминаването на премиера Бойко Борисов и министри за посещаване в Москва и среща с съветския президент Владимир Путин, в което подлага на критика политиката на Борисов в разнообразни сфери.

В коментар за българското председателство на евросъюза президентът показва, че България е посочила дарба да управлява процесите от европейския дневен ред. В същото време обаче акцентира, че има " разминаване сред фанфарния звук и действителните резултати, които минаха напълно в областта на обещанията ". По думите му страните от Западните Балкани не са получили ясна вероятност за присъединение, само че за сметка на това вниманието е било ориентирано към фотосесия от посрещания, изпращания, какъв брой европейски водачи ще седнат на една маса и доста значимо по какъв начин тъкмо ще се ръкуват, и което се трансформира надали не в главен аршин за триумфа на председателството.

" Ако би трябвало да обобщя това европейско председателство, считам, че в случай че със същата пристрастеност, с която българското държавно управление се хвърли да работи за просперитета на народите от Западните Балкани, в случай че със същата пристрастеност държавното управление се хвърли да работи за личния си народ, тогава ни чака едно по-добро бъдеще. Стига, несъмнено, успеваемостта да бъде на много по-високо равнище от тази, демонстрирана за Западните Балкани ", споделя Радев.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР